x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

31 Oct 2007   •   00:00

In ţară

31 octombrie. Reuniune Chaine des Rôtisseurs, Bucureşti.Gurmanzii sunt invitaţi să petreacă o seară extraordinară alături de specialişti in arta culinară şi să exploreze lumea vănatului.

3-4 noiembrie. Tărg de toamnă, Măgureni, Prahova. Ediţia a IV-a a tărgului aduce in prim plan producători şi meşteşugari din Măgureni, dar şi din comunele invecinate.

7-11 noiembrie. AllPack, Romexpo, Bucureşti. Cum ambalajul contează foarte mult, expoziţia atrage anual mii de specialişti, mai ales din industria alimentară.

In lume

30 octombrie-3 noiembrie. Expomilk. Sao Paolo, Brazilia. Producători şi procesatori de lapte din toată America Latină se vor intălni in Brazilia pentru a-şi impărtăşi unele realizări.

2-4 noiembrie. BBC Good Food, Scoţia. Bucătari celebri din Scoţia vor găti delicatese pentru cei prezenţi la această manifestare culinară.

1-15 noiembrie. Expovinia. Zürich, Elveţia. Producători de vinuri, degustători, proprietari de podgorii şi iubitori de vin sunt invitaţi la expoziţie. (C.C.)

Calitate, nu cantitate. Clubul "Presa de vin" a organizat in luna octombrie o deplasare in comuna Ceptura (judeţul Prahova), situată in Podgoria Dealu Mare, la Casa Davino. Invitaţia a fost făcută de proprietarul Casei Davino, Dan Balaban, cunoscut pentru specializarea sa in producţii de serie mică şi de mare calitate. De fapt, sunt printre puţinii producători de vin care nu doresc să se extindă. In prezent deţin 67 de hectare de vie in Ceptura şi, anual, produc un număr de cel mult 200.000 de sticle de vin. Atăt Dan Balaban, căt şi Bogdan Costăchescu, specialist oenolog, au precizat că ei se concentrează strict pe calitate, nu pe cantitate. Iar rezultatele au fost pe măsură: apariţii in publicaţii internaţionale de vin, invitaţii la diverse degustări in străinătate, cum ar fi la Moscova, la Londra, la Bruxelles etc.

×
Subiecte în articol: agenda