x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

30 Apr 2008   •   00:00

în ţară

5 mai. Întîlnire cu fiii satului. Aţintiş, judeţul Mureş. Toţi cei care s-au născut pe plaiurile comunei mureşene sînt aşteptaţi să participe la o adevărată petrecere în aer liber.

5 mai. Carnavalul Primăverii. Zău de Cîmpie, judeţul Mureş. Preparate tradiţionale, muzică şi dansuri populare şi, nu în ultimul rînd, multă voie bună.

6-7 mai. Zilele oraşului Rîşnov. Rîşnov, judeţul Braşov. ­Evenimentul va debuta cu o paradă a portului popular, continuîndu-se cu spectacole oferite de mai multe ­ansambluri populare.

în lume

2-4 mai. Festivalul ciocolatei. Long Grove, SUA. Cea de-a noua ediţie a festivalului aduce în prim-plan sute de sortimente de ­ciocolată, pe gustul tuturor.

3-4 mai. Festivalul căpşunilor. Lahaska, SUA. Tarte cu căpşuni, căpşuni înmuiate în ciocolată, gem de căpşuni, clătite cu căpşuni…

3-5 mai. London Food Festival. Londra, Marea Britanie. Unul dintre cele mai prestigioase festivaluri culinare din Marea Britanie îşi aşteaptă vizitatorii. (C.D.)

 

 

 

Sărbătoare. În perioada 18-20 aprilie 2008 s-a desfăşurat la Timişoara cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional ­VINVEST. Evenimentul, singurul de o asemenea amploare din ţara noastră, reuneşte anual producători şi importatori de vin, specialişti în domeniu (oenologi şi somelieri), dar şi iubitori ai licorii bahice. (D.R.)

 

 

 

Se redeschid terasele! Semn că vara se întoarce în oraş – o dată cu temperaturile ridicate şi cu verdele tot mai puternic al arborilor de pe marile bulevarde – este şi redeschiderea teraselor. Iar reintrarea lor în circuitul unei bune-dispoziţii generale se face cu concursul locuitorilor din cartierele mărginaşe sau al vedetelor care frecventează restaurantele de lux (aşa cum s-a întîmplat şi la terasa “La Strada”, redeschisă încă de la mijlocul lui aprilie). (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda