x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Simona Chiriac    |    09 Dec 2008   •   00:00

Masă de sărbătoare. Ca în fiecare an, românii prezenţi la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Românilor de la 1 decembrie au fost întâmpinaţi cu bunătăţi, demne de a fi aşezate pe masa de sărbătoare. La Alba Iulia, pregătirea festinului a început cu o zi înainte, atunci când bucătarii au rulat şi au fiert nu mai puţin de 50.000 de sarmale.



Ele au fost oferite, alături de o cană de vin, tuturor românilor. De asemenea, au mai fost pregătite fulare tricolore, insigne, steguleţe, cocarde şi căni, toate inscripţionate cu însemne ale Unirii. În Sectorul 2 al Bucureştiului s-a servit o masă tradiţională ostăşească, unde altundeva, dacă nu la cort. Cu alte cuvinte, fasole cu costiţă afumată (pregătită la ceaun) şi ţuică fiartă. Judecând după numărul mare de doritori, bucătarii s-au bucurat de un mare succes.

ÎN ŢARĂ
9-14 decembrie. Târgul Cadourilor Bucovina. Suceava. Cadouri, surprize şi suveniruri la cea de-a patra ediţie, organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, în parteneriat cu Iulius mall Suceava.

11-12 decembrie. Champions Flair Crash. Bucureşti. Cea de-a şaptea ediţie pune la bătaie premii în valoare totală de 11.500 de dolari pentru cei mai buni şi mai creativi barmani.

17-21 decembrie. Festivalul Bradului de Crăciun. Ploieşti. Cadouri şi surprize pentru toţi cei care aşteaptă cu sufletul la gură venirea Crăciunului.

ÎN LUME

13 decembrie. Cadouri de Sărbători. Longmont, SUA. Delicatesele specifice regiunii Colorado şi obiectele de artizanat sunt atracţiile evenimentului.

13-14 decembrie. Spectacolul vinurilor. Virginia Beach, SUA. Cele mai bune vinuri pentru cunoscători aşteaptă să fie oferite în dar celor dragi.

16-18 decembrie. Expoziţia produselor naturale şi organice. Dubai. Emiratele Arabe Unite. Evenimentul, deosebit de important în Orientul Mijlociu, reprezintă prilejul potrivit pentru întâlnirea specialiştilor şi cumpărătorilor. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda