x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

09 Sep 2010   •   00:00
Tămâioasa de Pietroasele. Toţi cei prezenţi în comuna Pietroasele, judeţul Buzău, la 5 septembrie, şi-au putut răsfăţa simţurile cu cele mai bune vinuri roşii sau albe, mai dulci sau mai seci. La "Sărbătoarea Tămâioasei" viticultorii buzoieni au reînviat vechi obiceiuri strămoşeşti. Strugurii au fost aduşi în căruţe trase de boi, apoi coşniţele cu strugurii proaspeţi culeşi au fost vărsate în linul de lemn, iar fetele desculţe, îmbrăcate în frumoase costume naţionale, au jucat peste ciorchini transformând fructele în must. Tot cu această ocazie a avut loc şi o expoziţie gastronomică organizată de ANTREC Buzău, expoziţie la care vedete incontestabile cu fost preparatele ce au avut ca ingrediente de bază vinul, viţa-de-vie şi strugurii.


ÎN ŢARĂ
● 8-12 septembrie. BIFE-TIMB. Bucureşti. La Centrul Expoziţional ROMEXPO va avea loc un târg internaţional de mobilă şi produse din lemn. Nu vor lipsi mobilele de bucătărie.
● 12 septembrie. Sărbătoarea vi­nului. Breaza, Buzău. Toţi iubitorii de vin sunt aşteptaţi la cea de-a II-a ediţie a sărbătorii.
● 15 septembrie. Lansare de vin. Bucureşti. La Van Gogh Grand Café va avea loc lansarea oficială a vinului Montrouge.

ÎN LUME
● 9 septembrie. Bucuria sake-ului. San Francisco, California. Cei prezenţi vor putea degusta în premieră peste 150 de sake-uri.
● 9-11 septembrie. Festivalul Popcorn. Marion, Ohio. Participanţii vor avea ocazia să viziteze muzeul de popcorn din localitate.
● 9-12 septembrie. Festivalul preparatelor greceşti. Union, New Jersey. Cea de-a 33-a ediţie vine cu preparate tradiţionale şi băuturi greceşti, dar şi cu o expoziţie de suveniruri.

×
Subiecte în articol: food world