x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

14 Oct 2010   •   00:00
FESTIVALUL PAPRICAŞULUI. La 3 octombrie, în Parcul Central al staţiunii Buziaş a avut loc cea de-a doua ediţie a Festiva­lului papricaşului. Mii de oameni au venit să deguste bunătăţile gătite de cei mai iscusiţi bucătari. Uica Mihai a făcut o mămăligă (coleasă) uriaşă de 420 kg. De la el am aflat cantităţile: 320 litri de apă, 2 kg sare, 5 litri ulei şi 110 kg de făină de maiat. Cele 1.200 de porţii au fost mâncate pe nerăsuflate, alături de papricaşul pregătit în 30 de cazane de către 13 concurenţi. Vinul bun a însoţit întregul eveniment.

În ţară
● 14 octombrie.
Târgul toamnei. Verneşti, judeţul Buzău. Târgul este o bună ocazie pentru cumpărarea legumelor şi fructelor pentru murături.
● 21-24 octombrie. Târgul de Tu­rism al României. Bucureşti. La Centrul Expoziţional Romexpo are loc cea de-a 24 ediţie a târgului.
● 21-24 octombrie. Expoziţie. Bucureşti. La RomHotel are loc expoziţia internaţională de arhitectură, echipamente de mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante.

În lume
● 16 octombrie.
Festivalul cuşcuşului. Pasadena, California. La primul festival de acest fel vor avea loc demonstraţii culinare şi concursuri cu premii.
● 16 octombrie. Festivalul berii. Tucson, Arizona. Degustări de bere şi nu numai îi vor încânta pe participanţi. Nu vor lipsi nici con­cursurile de băut bere.
● 17 octombrie. Festivalul vinului şi al mâncării. Prescott, Valley, Arizona. Vor fi prezenţi peste 50 de producători de vinuri, iar demonstraţiile de gătit vor încânta pe deplin publicul.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda