x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimentele săptămânii

Evenimentele săptămânii

07 Oct 2010   •   00:00
Concurs anual. Vineri, 24 septembrie, cei mai talentaţi 19 barmani profesionişti din România s-au înfruntat la Bucureşti pentru a demonstra că stăpânesc la perfecţie "Ritu­alul de Turnare a Berii în 9 paşi", în cadrul finalei naţionale a concursului Stella Artois World Draught Master 2010!, competiţie ce a ajuns la a 14-a ediţie. Ritualul de tur­nare a berii este un ceremonial rafinat şi vechi de 600 de ani şi împrumută ceva din terminologia medievală a cavalerilor: Purificarea, Sacrificiul, Alchimia Lichidă, Coroana, Alungarea, Tăierea capului, Curăţarea, Regula celor două degete şi Răsplata. Nicoleta Tănase, barmaniţă la White Horese, a fost desemnată anul acesta "Maestru Naţional al turnării perfecte a berii" şi va reprezenta România la Londra, la finala internaţională a competiţiei. Câştigătorul finalei de la Londra va deveni ambasador al "Ritualului turnării perfecte" şi va călători prin lume ca să-i înveţe şi pe alţii secretul celor 9 paşi. (Maria Belu)

ÎN ŢARĂ
● 14 octombrie. Târg tradiţional de toamnă. Breaza, judeţul Prahova. Cei prezenţi îşi pot umple cămara pentru iarnă cu diverse legume şi fructe.
● 7 octombrie. Târg de Turism. Bucureşti. La Palatul Parlamentului se organizează un târg de turism în cadrul căruia cei prezenţi pot afla care sunt destinaţiile cele mai ieftine.
● 15 -17 octombrie. Târg pentru O Viaţă Sănătoasă. Bucureşti. La Shopping City, în Băneasa, sunteţi aşteptaţi la un târg cu produse tradiţionale şi ecologice.

ÎN LUME
● 9-10 octombrie. Festivalul Anual de Vin şi Usturoi. Amherst, Virginia. La festival vor fi expuse şi preparate care au ca ingrediente principale vinul şi usturoiul.
● 9-10 octombrie. Festivalul Merelor. Arendtsville, Pennsylvania. Expoziţie de mâncare, demonstraţii culinare şi multă muzică, iată ingredientele principale ale festivalului.
● 11-13 octombrie. Show-ul Restaurantelor. Londra. Renumite restaurante din Londra vor organiza demonstraţii culinare, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world