x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Evenimentele săptămânii

Evenimentele săptămânii

21 Oct 2010   •   00:00
Evenimentele săptămânii
5979-134398-untitled1.jpgLANSARE. Joi, 21 octombrie, la Cercul Militar Naţional are loc lansarea cărţii "77 Istorii şi Reţete din Epoca de Aur", apărută la Editura Cartex. Dacă aţi uitat de cozile la carne sau la unt, de ra­ţiile de ulei, zahăr şi făină, de momentele când trebuia să pui ce­va pe masă  din pământ, din iarbă verde, autoarea, colega noastră Veronica Bectaş, vă aminteşte de toate aceste lu­cruri. Dar o face pe un ton hazliu, pentru că, aşa cum spune autoa­rea, "cartea este colecţia mea de «povestiri de război». Sunt is­torii despre realitatea pe care am trăit-o, pe care am în­fruntat-o. Despre disperare şi victorii în umilinţă, despre cele câ­teva stic­le cu lapte cumpărate după multe ore de aşteptare în frig şi de­spre prieteniile care se legau la cozile interminabile". (C.D.)

În ţară
● 21-24 octombrie. Târgul de Turism. Bucureşti.
La Romexpo încep cele mai frumoase vacanţe, cu locuri de colindat şi multe bucate de încercat.
● 26 octombrie. Târgul de Sf. Dumitru. Bucureşti. Muzeul Naţional al Satului pune la cale un târg ca altădată, cu ateliere de creaţie ale meşterilor po­pulari, spectacole, concursuri şi bunătăţi tradiţionale româneşti.
● 25 octombrie. Sărbătoarea toamnei pe drumul vinului. Tohani, judeţul Prahova. Evenimentul le propune vizi­tatorilor concursuri în care vor fi premiate cele mai bune vinuri, programe folclorice, dar şi o horă.

În lume
● 21-23 octombrie. Sweet China. Shan­­­ghai, China.
Vor fi expuse ­dulciuri de toate felurile, îngheţată şi snack food. Se vor organiza seminarii, demonstraţii practice şi degustări.
● 21-24 octombrie. Festivalul orezului. Incheon, Coreea de Sud. Orezul de tip Incheon este considerat cel mai bun din Coreea şi va fi pregătit în oale uri­aşe pentru toţi cei care vor veni la festival. Nu sunt omise nici paradele sau concursurile.
● 21-24 octombrie. Fermented Food Expo. Jeonju, Coreea de Sud. Vor fi prezentate diverse preparate pe bază de soia fermentat, kimchi, peşte marinat, iaurturi. De asemenea, vor fi ex­pu­se echipamente pentru industria alimentară.

×
Subiecte în articol: food world