x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Extensii pentru un alt look

Extensii pentru un alt look

12 Mai 2006   •   00:00

O data cu venirea primaverii, fiecare femeie isi doreste o schimbare de look. Aplicarea unor extensii de par poate fi schimbarea pentru care sa va invidieze toate prietenele. Este o metoda costisitoare, dar care merita!

Suvitele din par natural sau artificial ne asigura o coafura moderna, cu mult volum, fara sa mai asteptam cateva luni pana parul nostru ar ajunge la lungimea dorita. Exista mai multe metode de aplicare a extensiilor: suvitele sunt lipite cu o substanta pe baza de ceara, cheratina sau silicon. Metoda de prindere a extensiilor nu prezinta riscuri.

Exista insa si unele situatii in care aceasta procedura nu este recomandata. Persoanele care au probleme cu caderea parului, cele care urmeaza tratamente hormonale nu se pot bucura de avantajul unui par lung si cu volum peste noapte. "Este posibila de asemenea aparitia unei alergii la substantele folosite pentru prinderea suvitelor", ne atrage atentia dr. Carmen-Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Clinic Colentina.

Cu cat extensiile sunt mai lungi, cu atat povara pentru scalp este mai mare. De aceea, fetele care au parul foarte scurt (mai putin de 8 cm) nu se pot bucura de avantajul extensiilor.

Intre patru si sase luni

Odata extensiile aplicate, trebuie sa stiti ca ingrijirea lor nu este o procedura tocmai usoara. Noua podoaba capilara trebuie pieptanata cu grija, altfel o periere prea agresiva poate rupe noile suvite si o data cu ele si parul natural. In acelasi timp, parul trebuie uscat si coafat la temperaturi nu foarte ridicate. Extensiile de par pot fi pastrate intre patru si sase luni. Daca vreti o alta culoare a parului este bine sa mergeti la un salon de specialitate. La salon trebuie sa ajungeti si pentru indepartarea suvitelor, care sunt desfacute cu ajutorul unor solutii speciale.

APLICARE. Metoda de aplicare a extensiilor nu este dureroasa. Atentie! Suvitele de par nu trebuie sa fie prinse foarte aproape de scalp – distanta optima fata de scalp este de 1 centimetru. Este posibil ca in primele zile extensiile sa produca o usoara senzatie de disconfort. Asta insa numai pana va veti obisnui cu ele!

SUVITE SINTETICE. Parul natural sau sintetic, folosit pentru extensii, nu este tratat chimic, de aceea poate fi vopsit si coafat. Suvitele din par sintetic sunt mai usoare si este posibil sa se potriveasca mai bine daca parul dumneavoastra este sanatos.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul