x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul F1: Gaddafi a fost la un pas să devină patronul echipei McLaren!

F1: Gaddafi a fost la un pas să devină patronul echipei McLaren!

29 Apr 2011   •   15:16
F1: Gaddafi a fost la un pas să devină patronul echipei McLaren!

Potrivit cotidianului englez The Daily Mail, la începutul anului trecut, familia Gaddafi a fost foarte aproape să cumpere echipa de Formula 1 McLaren.

Fostul pilot de Formula 3, Alex Waters, a servit ca intermediar între oficiul de turism libian, condus de Saif Gaddafi, fiul conducătorului libian, şi oficialii McLaren, în cadrul unui proiect de sponsorizare pe baza a 25 milioane de lire sterline (circa 28 milioane euro). În acest scop, a fost realizat un simulator informatic al monopostului, acoperit de autocolante "Visit Libya", însă discuţiile au eşuat când Saif Gaddafi s-a dezinteresat de proiect.

"McLaren a fost contactată de Alex Waters în ianuarie anul trecut. Waters ne-a întrebat dacă am fi interesaţi să întâlnim un consorţiu libian, cu scopul de a discuta despre un parteneriat comercial", a povestit McLaren, într-un răspuns scris pentru agenţia France Presse.

Daily Mail a scris şi de alte contacte între fiul lui Gaddafi şi tatăl lui Waters, pentru furnizarea de vehicule Supacat, aparatură militară de fabricaţie britanică, fără însă să fie semnat un contract.

×
Subiecte în articol: mclaren formula 1 auto&moto said gaddafi