x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul F12. Aproape F16

F12. Aproape F16

10 Feb 2013   •   22:27
F12. Aproape F16
Ferrari F12 Berlinetta, un model de 740 CP, a fost lansat oficial în România
Evident că primul “comparativ” la care te gândeşti, atunci când citeşti fişa tehnică a lui Ferrari F12 Berlinetta iese din sfera auto şi intră în cea a aviaţiei. Şi evident la ce te-ai putea gândi când auzi de F12? Evident la un F16...

Oficial! Ferrari F12 Berlinetta a fost dezvaluit oficial în urmă cu câteva zile şi în România. Evenimentul a avut loc la Showroom-ul Ferrari din Otopeni în prezenţa numeroşilor jurnalişti prezenţi pentru acest moment.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru aceasta lansare pe pilotul de Formula 1 – Giancarlo Fisichella, care s-a aflat la bordul celui mai recent model Ferrari şi a vorbit despre caracteristicile impresionante ale acestui nou model.

Precizia extremă a comenzilor şi forţa suprarealistă, administrate motorului de 12 cilindri, fac din F12 Berlinetta modelul pentru care se spune că fabrica de la Maranello a negociat direct cu Marele Creator al legilor fizicii.

Date tehnice. F12 Berlinetta este o maşina incredibil de agilă, fiind cel mai rapid model de strada Ferrari din toate timpurile: 740 CP şi 690 Nm, cu o viteză maximă de 340 km/h şi care ajunge la 100 km/h în 3,1 secunde. Sunt necesare doar 8,5 secunde pentru a atinge 200 km/h. Cu toate acestea, nu este o maşină dificil de condus, chiar şi cu cei 740 CP pe puntea spate. Are cea mai ageră direcţie dintre toate modelele Ferrari, iar frânele carbo-ceramice sunt de ultima generatie. Este o maşină care se conduce la fel de bine atât pe serpentine, cât şi pe circuit.

F12 Berlinetta va beneficia de tehnologia şi cunoştinţele Michelin, fiind echipata cu anvelopele Michelin Pilot Super Sport. Misiunea încredinţată acestor anvelope este simplă: a spori plăcerea de a conduce, asigurând în acelaşi timp siguranţă maximă, chiar şi în condiţii extreme, combinand trei tehnologii, două dintre ele fiind derivate direct din anvelope folosite în competiţia 24 Hours Le Mans.

×
Subiecte în articol: ferrari ferrari f12 berlinetta