x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ferestre pentru acoperişul tip terasă

Ferestre pentru acoperişul tip terasă

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    24 Apr 2010   •   00:00
Ferestre pentru acoperişul tip terasă

Dacă din raţiuni estetice aţi ales să vă proiectaţi casa cu un acoperiş plat-tip terasă (acoperiş cu o înclinaţie mai mică de 5°), produsul prezentat în acest material, recent lansat pe piaţa din România, poate să vă fie de folos.



Este vorba despre fereastra pentru acoperişul tip terasă - lansată la mijlocul lunii aprilie de Velux. Astfel de ferestre reprezintă o soluţie pentru suplimentarea cantităţii de lumină naturală oferită de ferestrele de faţadă sau pentru a aduce lumina în încăperile care nu au acces la exterior cu ferestre de faţadă.

PARTICULARITĂŢI ŞI CARACTERISTICI
În funcţie de care dintre aceste două necesităţi urmăriţi să le rezolvaţi, puteţi opta pentru ferestre fixe sau ferestre acţionate electric.
Ţineţi cont însă de faptul că cele fixe nu se pot deschide, motiv pentru care este neapărat nevoie ca în cameră să existe alte surse de ventilare naturală! Astfel de fereastră se foloseşte exclusiv ca sursă suplimentară de lumină naturală.

Pe de altă parte, ferestrele electrice pentru acoperiş- terasă sunt dotate cu un sistem inteligent de acţionare, numit INTEGRA, care le conferă acestora capacităţi deosebite, respectiv: se deschid singure la acţionarea printr-o telecomandă, se închid atunci când „simt" stropii de ploaie, pot fi programate să se deschidă sau închidă atunci când preferaţi dumneavoastră.

Astfel, acest model asigură o aerisire programabilă, este prevăzut cu senzori de ploaie, prezintă setări personale, este uşor de montat şi de întreţinut şi, nu în ultimul rând, telecomanda are un afişaj digital cu meniu în limba română. Pentru orice alte informaţii puteţi consulta www.velux.ro.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou