x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Festival la Buzău

Festival la Buzău

31 Oct 2007   •   00:00

Festivalul Vinului, al Cărnaţilor de Pleşcoi şi al Covrigilor a străns la Buzău o mulţime de curioşi dornici să deguste căteva dintre produsele romăneşti recunoscute pe plan internaţional.

Festivalul Vinului, al Cărnaţilor de Pleşcoi şi al Covrigilor a străns la Buzău o mulţime de curioşi dornici să deguste căteva dintre produsele romăneşti recunoscute pe plan internaţional. Aşteptările le-au fost depăşite. Sute de kilograme de cărnaţi, de litri de vin şi mii de covrigi calzi au fost pregătiţi. Nu a lipsit nici muzica bună care a intregit acest tablou al bunei-dispoziţii. (C.C.) poza

O carte pentru snobi

Scriitorul american David Kamp, un mare erudit, a scos un dicţionar pentru gurmanzii snobi, avănd următorul titlu: "The Food Snob’s Dictionary". Pentru un incepător "gastro-snob", cum ii place autorului să-i spună, cartea este un nepreţuit manual. Este o lucrare cu "sare şi piper" şi la propriu, şi la figurat. (A.B.)

Ziua castanelor

La Paris, pe 21 octombrie a avut loc Ziua castanelor. Cu această ocazie, fiecare restaurant din capitala Franţei a oferit oaspeţilor săi diverse preparate cu acest ingredient: incepănd de la castane prăjite şi supe, la lichioruri, torturi şi alte specialităţi culinare. (A.B.)

×
Subiecte în articol: food world