Festivalul Vinului, al Cărnaţilor de Pleşcoi şi al Covrigilor a străns la Buzău o mulţime de curioşi dornici să deguste căteva dintre produsele romăneşti recunoscute pe plan internaţional.
Festivalul Vinului, al Cărnaţilor de Pleşcoi şi al Covrigilor a străns la Buzău o mulţime de curioşi dornici să deguste căteva dintre produsele romăneşti recunoscute pe plan internaţional. Aşteptările le-au fost depăşite. Sute de kilograme de cărnaţi, de litri de vin şi mii de covrigi calzi au fost pregătiţi. Nu a lipsit nici muzica bună care a intregit acest tablou al bunei-dispoziţii. (C.C.) poza
O carte pentru snobi
Scriitorul american David Kamp, un mare erudit, a scos un dicţionar pentru gurmanzii snobi, avănd următorul titlu: "The Food Snobâs Dictionary". Pentru un incepător "gastro-snob", cum ii place autorului să-i spună, cartea este un nepreţuit manual. Este o lucrare cu "sare şi piper" şi la propriu, şi la figurat. (A.B.)
Ziua castanelor
La Paris, pe 21 octombrie a avut loc Ziua castanelor. Cu această ocazie, fiecare restaurant din capitala Franţei a oferit oaspeţilor săi diverse preparate cu acest ingredient: incepănd de la castane prăjite şi supe, la lichioruri, torturi şi alte specialităţi culinare. (A.B.)