x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Boss-ul FIA l-a iertat pe Hamilton pentru scandalul provocat de acesta la Monte Carlo.

Formula 1: Boss-ul FIA l-a iertat pe Hamilton pentru scandalul provocat de acesta la Monte Carlo.

09 Iun 2011   •   13:02
Formula 1: Boss-ul FIA l-a iertat pe Hamilton pentru scandalul provocat de acesta la Monte Carlo.

Presedintele FIA, Jean Todt, a declarat pentru cotidianul britanic The Telegraph ca a decis sa-l ierte pe Lewis Hamilton pentru scandalul pe care acesta l-a provocat in timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.

Todt, care a fost prezent la cursa din Principat, spune ca a hotarat sa nu deschida o procedura disciplinara impotriva pilotului de la McLaren-Mercedes dupa ce a avut un schimb de mesaje cu acesta. Boss-ul FIA nu a dorit sa precizeze ce i-a scris Hamilton, dar a admis ca englezul risca sanctiuni dure din partea forului international.

"Biroul meu era alaturi de cel al stewarzilor. De fiecare data cand treceam sa-i vad, am evitat sa fac vreun comentariu. Pentru mine, ce a facut Lewis a fost de neacceptat, dar nu am vrut sa reactionez exagerat. As fi putut sa cer instantelor noastre sa rezolve problema, dar nu am deschis niciodata cazul oficial. El a mers cu tatal sau la comisarii FIA sa le ceara scuze. Poate ar fi fost mai bine sa-l aduc in fata comisiilor si sa-l suspende sase curse. Dar, el mi-a trimis mesaje, eu i-am raspuns si totul s-a terminat", a declarat Todt.

Hamilton a avut mai multe incidente in timpul Grand Prix-ului de la Monte Carlo, fiind penalizat de trei ori de comisarii de cursa. El a scurtcircuitat o sicana in sesiunea de calificari si a provocat in timpul cursei abandonurile lui Felipe Massa (Ferrari) si al lui Pastor Maldonado (Williams).

Dupa incheierea Marelui Premiu monegasc, Lewis Hamilton a facut declaratii incendiare la postul de televiziune BBC, in care i-a acuzat pe comisarii FIA ca l-au penalizat pentru simplul fapt ca este negru si i-a numit "ridicoli" pe Massa si pe Maldonado.

Apoi, pilotul de la McLaren le-a cerut tuturor scuze, comisarilor, adversarilor, chiar si fanilor pe care i-a dezamagit, dar presa internationala a speculat ca afirmatiile sale ar putea determina FIA sa deschida o procedura disciplinara impotriva lui.

×