x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Marele Premiu al Bahrainului nu va avea loc în 2011!.

Formula 1: Marele Premiu al Bahrainului nu va avea loc în 2011!.

08 Iun 2011   •   13:17
Formula 1: Marele Premiu al Bahrainului nu va avea loc în 2011!.

Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute FIA anuntase ca Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului va fi reprogramat pe 30 octombrie, Bernie Ecclestone a declarat pentru BBC ca aceasta cursa nu va mai avea loc in 2011 deoarece nici una dintre cele 12 echipe nu doreste sa se prezinte la eveniment.

'Speram ca pe viitor va fi liniste si pace in Bahrain, insa, deocamdata, cursa nu poate avea loc. Calendarul nu poate fi schimbat fara acordul celor care participa, acestea sunt faptele', a spus Ecclestone, unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai desfasurarii MP din Bahrain.

Anuntul conform caruia MP al Bahrainului urma sa fie reprogramat a trezit nu doar ingrijorarea pilotilor si echipelor din Marele Circ, ci si pe cea a organizatiilor civice. Alex Wilks, reprezentantul unei astfel de organizatii, Avaaz, a declarat: 'Afirmatiile conform carora calmul a fost restaurat, iar viata a revenit la normal in Bahrain sunt total neadevarate. In ultima saptamana, politia a continuat sa foloseasca gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si grenade, ucigand si ranind mai multe persoane'.

Grand Prix-ul Bahrainului a fost anulat in luna februarie, in urma protestelor din tara care au dus la moartea a peste 20 de oameni.

×
Subiecte în articol: formula 1 auto&moto bahrain