x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Perez şi Petrov vor lua startul în Canada.

Formula 1: Perez şi Petrov vor lua startul în Canada.

31 Mai 2011   •   06:55
Formula 1: Perez şi Petrov vor lua startul în Canada.

Pilotii Sergio Perez (Sauber) si Vitali Petrov (Lotus Renault), protagonistii unor accidente serioase in weekend-ul Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, au declarat ca vor fi apti pentru a concura in urmatoarea cursa a sezonului, care va avea loc peste doua saptamani in Canada, la Montreal.

Perez a parasit, luni, spitalul din Monte Carlo unde a fost internat dupa accidentul suferit in calificarile Grand Prix-ului. In Q3, debutantul de 21 de ani a pierdut controlul asupra monopostului sau pe franare imediat dupa iesirea din faimosul tunel si s-a izbit violent de un zid de protectie in noua sicana.

Mexicanul a comis o eroare de traiectorie, partea dreapta a masinii sale fiind complet distrusa. El a suferit o comotie cerebrala si o entorsa la coapsa, dar nu a avut nicio fractura. "Ma simt bine. Ma dor un pic piciorul si gatul, dar este de la muschi si nu e nimic ingrijorator", a declarat Perez, potrivit Autosport.

Vitali Petrov a fost victima unui accident in turul 69 al cursei de duminica,dupa ce monopostul sau a acrosat barierele de metal de pe marginea pistei. Pilotul rus a resimitit dureri la picioare si a cerut ajutor prin radio pentru a fi scos din monopost sub asistenta medicala. Dupa cateva tururi cu masina de siguranta pe pista, comisarii cursei au decis sa fluture steagurile rosii, oprind Grand Prix-ul monegasc pentru a curata circuitul si pentru a i se acorda asistenta lui Petrov.

Rusul s-a temut ca si-a fracturat un picior, dar la spital s-a dovedit ca nu are nimic. "La spital, medicii mi-au controlat tot corpul si mi-au facut analizele si totul pare in regula. Imi trebuie putina odihna si apoi voi vedea cum va fi. Ma mai dor putin picioarele, dar ar trebui sa fiu bine in Canada", a spus Petrov, in varsta de 26 de ani.

×
Subiecte în articol: formula 1 sergio perez vitali petrov