x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Freemont, primul model construit de Fiat şi Chrysler, vine la Geneva

Freemont, primul model construit de Fiat şi Chrysler, vine la Geneva

de Mihai Morcovescu    |    25 Ian 2011   •   13:30
Freemont, primul model construit de Fiat şi Chrysler, vine la Geneva

Fiat va prezenta la Salonul Auto de la Geneva primul model realizat în parteneriat cu Grupul Chrysler. Acesta se numeşte Freemont şi va fi produs, alături de versiunea americană a lui Fiat 500, la Toluca (Mexic).

Bazat pe platforma tehnică a lui Dodge Journey, noul Fiat Freemont este un vehicul cu o adresabilitate foarte largă, axat pe spaţiu, confort şi versatilitate.

Ca gabarit, versiunea europeană a lui Journey are o lungime de 4.890 mm, o lăţime de 1.880 mm, o înălţime de 1.720 mm şi cel mai mare ampatament din segment, de 2.890 mm. Datorită acestor dimensiuni, modelul va oferi 7 locuri în standard şi se laudă cu un spaţiu pentru bagaje de 1.461 de litri.

Echipat cu propulsoare diesel Multijet de 140 şi 170 CP şi cutie de viteze manuală, Fiat Freemont va dispune ulterior şi de tracţiune 4x4 pe motorizările 2.0 Multijet 170 CP şi V6 3.6 de 276 CP cu transmisie automată. Cu excepţia propulsorului de 3,6 litri, ce face parte din gama Pentastar a Grupului Chrysler, celelalte motorizări sunt produse de Fiat PowerTrain.

La capitolul siguranţă modelul va fi echipat în standard cu şapte airbag –uri, ABS cu Brake Assist, ESP cu Hill Holder şi un sistem antirăsturnare ERM.

Noul Fiat Freemont va debuta pe piaţă în a doua jumătate a anului 2011.

×