x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Geneva 2011: Dacia va opri productia lui Logan Van în 2012!

Geneva 2011: Dacia va opri productia lui Logan Van în 2012!

01 Mar 2011   •   17:38
Geneva 2011: Dacia va opri productia lui Logan Van în 2012!
Sursa foto: /Dacia

Dacia va scoate din producţie modelul Logan Van în 2012, maşina urmând să fie înlocuită de noua utilitară pe care constructorul francez îl va produce începând de anul viitor la fabrica din Tanger (Maroc), a declarat la Salonul Auto de la Geneva Vincent Carré, director gama Entry în cadrul grupului Renault.

Dacia va lansa anul viitor două modele de familie, o autoutilitară uşoară şi un monovolum, acesta din urmă ocupând locul actualului Logan Van.

Oficialul Renault a spus că sunt discuţii referitoare la scoaterea din producţie a modelului Logan Pick Up. Acesta ar putea fi înlocuit de autoutilitara care va fi produsă în Maroc.

Carré a adăugat că noul model Logan va fi lansat după ce vor apărea pe piaţă cele două modele fabricate în Maroc.

"Spaţiul pe care îl va lăsa Logan Van la fabrica din Piteşti va fi ocupat de producţia Duster, destinată pieţei din Marea Britanie", a afirmat Carré.

Reprezentantul Renault a arătat că grupul este în "discuţii de fezabilitate" pentru posibila intrare în producţie a unui model Duster Pick Up, proiect asupra căruia se va lua o decizie în aproximativ un an.

Referitor la producţia celor două modele din Tanger, Carré a spus că în primă fază se va ajunge la o capacitate de producţie de 170.000 de unităţi pe an, urmând ca după construcţia celei de-a doua linii de fabricaţie capacitatea de producţie să fie similară cu cea de la Piteşti.

×