x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Geneva 2011: Ford B-Max, modelul care va fi produs la Craiova

Geneva 2011: Ford B-Max, modelul care va fi produs la Craiova

01 Mar 2011   •   11:06
Geneva 2011: Ford B-Max, modelul care va fi produs la Craiova

Ford a prezentat, luni, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Geneva, monovolumul de clasă mică B-Max, model care va fi produs exclusiv în România, la fabrica de la Craiova.

Noul B-MAX va fi construit pe aceeaşi platformă cu a modelului Fiesta, însă aspectul vehicului este asemănător cu C-Max. Minimonovolumul americanilor va fi cu aproximativ 10 centimetri mai lung şi mai înalt faţă de Fiesta în cinci uşi. B-MAX nu va avea în echiparea caroseriei barele centrale care despart portierele la vehiculele obişnuite, iar uşile din spate se vor deschide prin rabatare spre protbagajul maşinii.

Potrivit primelor informaţii oferite de producător, B-Max va fi echipat cu versiuni ale noului motor pe benzină în trei cilindri de 1,0 litru Turbo Ford EcoBoost, care vor dezvolta între 90 şi 110 CP. Aceste propulsoare vor fi fabricate tot în România. De asemenea, maşina va primi şi o unitate de 1,6 litri şi 150 CP, în timp ce pentru fanii diesel vor exista cel mai probabil două variante ale unităţii 1,6 TDCi, care oferă 90 şi 110 CP.

Reprezentanţii Ford au menţionat că primele modele de test vor putea fi văzute pe şosele începând din vara acestui an, urmând ca producţia de serie să aibă loc la începutul anului viitor.

Conform oficialilor Ford România, noul Ford B-MAX va fi construit la Craiova începând cu sfârşitul acestui an, urmând ca pe piaţă să fie lansat cel târziu la începutul anului viitor. Deşi nu au fost anunţate, preţurile ar urma să se situeze undeva în jurul a 14.000-15.000 de euro.


×