x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gordini RS. Renault cu aer italienesc

Gordini RS. Renault cu aer italienesc

14 Iun 2012   •   19:51
Gordini RS. Renault cu aer italienesc

Yupiiii! Ne-a placut. Una dintre cele mai abordabile masini sport, Clio RS, primeste o nota de distinctie prin kit-ul Gordini. Motorul aspirat de 2 litri si 200 de cai se dovedeste alegerea ideala daca esti un dependent de adrenalina. Iar la bordul lui RS te simti, totodata, si in siguranta...

Ce ar fi de spus despre aceasta masinuta? Ca la bordul ei te simti, fara sa vrei, "foarte italian". Deignul exterior spune asta, dar mai ales comportamentul motorului. Ce te aduce cu picioarele pe pamant este bordul, care (din pacate) este comun cu celelalte modele Renault. Volanul, albastru cu o dunga alba, asemenea caroseriei, aduce o nota aparte, insa... se simte nevoia de mai mult. Asa se intampla cand iti place ceva: vrei sa atinga perfectiunea.

Motorul. Clio RS se dovedeste extrem de manevrabil si stabil. Cutia de viteze este exact ceea ce trebuie si, desi avem ca echipament optional un player care se aude binisor, simtim nevoia sa-l inchidem, pentru a asculta, cu geamul lasat, zgomotul motorului.
Evident ca totul are un pret. Pentru ceea ce ofera, am spus, pretul este bun. Conbustibil insa va consuma in draci, destul de departe de plaja din cartea tehnica. Si asta din cauza soferului, care evident nu se va putea abtine sa circule prin oras decat in regim de liniute intre semafoare.

Noi am testat
● Motorizare: 2.0 16V 200CP
● Cutie: manuala
● Viteza maxima: 225 km/h
● Acceleratie 0-100 km/h: 6,9 s
● Consum: 11,2/6,5/8,2

×