x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hrana pentru par

Hrana pentru par

07 Sep 2005   •   00:00
SANATATE / FRUMUSETE
Parul meu, podoaba mea cea mai de pret. De cate ori nu ati auzit aceste cuvinte? Sau de cate ori nu ati intors capul pe strada doar ca sa va "clatiti" putin ochii si sa admirati podoaba capilara a altor persoane. Sau pe cea a vedetelor preferate. Strans intr-un senzual coc, lasat sa "fluture" in vant, ca de, face parte din arsenalul de seductie al fiecarei femei, sau pur si simplu prins intr-o "modesta" coada, un par frumos si ingrijit va va pune intotdeauna in valoare. Va veti simti admirata si mult mai sigura in fortele proprii. Dar, cum pe zi ce trece parul tau devine din ce in ce mai degradat si mai rar, simti cum iti fuge pamantul de sub picioare. Ce se mai poate face? Nici o grija, niciodata nu e prea tarziu! Sa pornim la cercetat!

INCEPUT. Asemenea pielii, si parul tau are nevoie de o ingrijire speciala. Varfuri despicate, par lipsit de stralucire si de volum, ce se electrizeaza foarte usor - iata simptomele care va pun in garda. Este semnalul cel mai concludent cum ca parul dumneavoastra, cu care pana ieri va tot mandreati, are nevoie de ajutor.

Felul in care arata parul nostru reflecta, in mare parte, si modul nostru de viata. Socurile emotionale, stresul, tulburarile, alimentatia dezechilibrata nu aduc nimic bun. Nici pentru viata de zi cu zi, nici pentru par. Dimpotriva, toti acesti factori, dar si multi altii, nu fac decat sa declanseze si sa agraveze caderea parului. O alimentatie "pe apucate", regimurile care suprima consumul anumitor tipuri de alimente (lipidele, carnea) sau infometarea sunt cei mai mari dusmani ai parului.

SOLUTII. Oare de ce eu? De ce mie? De ce parului meu? Prea multe intrebari care nu-si mai au rostul. Raul a fost deja facut si tebuie reparat. Asa ca, sa trecem la treaba! Iar tratamentele naturiste sunt cele mai practice si cu rezultate pe masura. Pentru parul uscat este bine sa incercati o masca din doua galbenusuri, o lingurita de ulei de masline, o lingurita de maioneza sau iaurt. Se amesteca totul, se aplica pe par si se acopera cu o folie. Se tine 30 de minute, dupa care se clateste bine. Daca aveti parul subtire, exista o solutie si pentru dumneavoastra! Se prepara o masca din 50 g de argila verde, 5 picaturi de ulei de cimbrisor si 5 picaturi de ulei de masline. Se aplica amestecul pe toata lungimea firului de par, insistand mai ales la radacina. Se lasa 20 de minute si se clateste bine, acest gen de masca fiind recomandata o data pe saptamana. Pentru parul fara volum incercati sa va clatiti la fiecare spalare cu apa fiarta in care ati pus frunze de tei, flori de musetel sau urzica.

Cum nimic nu poate fi mai relaxant decat un masaj, haideti sa si incercam un masaj capilar, ce permite si favorizeaza eliminarea toxinelor. Primii pasi au fost facuti, de aici inainte depinde numai de dumneavoastra sa urmati cu atentie si precizie sfaturile noastre... Un par stralucitor, matasos si rezistent... Ca in reclame. Dar, personajul principal poti fi chiar tu! Merita incercat!

SFATURI
  • Nu uitati sa aplicati mereu balsam, deoarece acesta ofera parului protectie si usureaza pieptanatul.
  • Incercati sa folositi mai mult pieptanul cu dintii rari! Astfel, parul dumneavoastra nu va mai fi afectat de marginile ascutite si pielea va fi protejata!
  • Pentru ca varfurile unui par lung sa fie sanatoase si stralucitoare trebuie tunse la fiecare 6 saptamani.
  • Evitati pe cat posibil foenul si incercati sa lasati parul sa se usuce natural.
  • Cremele si tratamentele pentru parul uscat si deteriorat sunt ideale pentru refacerea firului de par. Aplicate doar pe varfuri, ele evita ingrasarea pielii capului si incarcarea nedorita a radacinilor.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul parul