x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Hyundai ix35 are intrare la Comisia Europeană

Hyundai ix35 are intrare la Comisia Europeană

de Sebastian S. Eduard    |    20 Mar 2013   •   14:34
Hyundai ix35 are intrare la Comisia Europeană

Hyundai ix35 Fuel Cell a fost ales - pentru al doilea an consecutiv - de catre Comisia Europeana, cu sprijinul Adunarii pentru pile de combustie si hidrogen (FCH JU), sa demonstreze avantajele tangibile ale tehnologiei pe baza de hidrogen fuel cell. Prima productie mondiala a vehiculelor electrice fuel cell, ix35 Fuel Cell, va fi disponibila la teste in anul 2013, in Bruxelles, Belgia, pentru membrii Parlamentului European, oficialii Comisiei Europene si pentru factorii de decizie. 

Hyundai planifica sa construiasca 1.000 de vehicule ix35 Fuel Cell pana in 2015, pentru clientii de flote din sectoarele public si privat. Livrarea demareaza in Europa, unde UE a stabilit o harta privind dezvoltarea unei retele pan-europene a statiilor de alimentare cu hidrogen.
Utilizand tehnologia proprie Hyundai, conducta pilei de combustie transforma hidrogenul in electricitate, care pune in functiune motorul vehicului. Singurul tip de emisie generat de ix35 Fuel Cell este apa.

ix35 Fuel Cell poate fi alimentat cu hidrogen in doar cateva minute. Accelereaza de la 0 la 100 km/h in 12.5 secunde, are o viteza maxima de 160 km/h, iar autonomia rezervorului este de 594 kilometri.

×
Subiecte în articol: Hyundai ix35