x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Iluminat interior gândit ecologic

Iluminat interior gândit ecologic

de Adela Parvu    |    20 Noi 2008   •   00:00

Becurile ecologice au apărut deja, dar noile tehnologii şi cerinţe fac posibilă revoluţia verde şi în domeniul corpurilor de iluminat

Compania germană Wofi a lansat în acest an o colecţie impresionantă de corpuri de iluminat care încorporează o tehnologie de funcţionare ecologică. Noul sistem de iluminare se bazează pe LED-uri puternice asamblate în candelabre, lămpi şi plafoniere cu design modern. Se ştie că becurile normale consumă multă energie şi în plus degajă o cantitate mare de căldură, ceea ce nu e tocmai ecologic. În plus, degradându-se repede, becurile normale trebuie aruncate, iar în compoziţia lor intră diferite substanţe nu neapărat prietenoase mediului. Ele ar trebui colectate, după ce se ard, în locuri speciale, deoarece, pe lângă substanţe ce intră în componenţa filetului, ele conţin sticlă şi aliaje metalice.

 

50.000 de ore

Noile corpuri de iluminat de la Wofi au LED-uri garantate a funcţiona până la 50.000 de ore, graţie tehnologiei inovatoare patentate de companie. Colecţia denumită “LEDLight by WOFI” are nenumărate variante de corpuri de iluminat, care pot completa cu succes orice ambient modern şi sunt disponibile pe categorii şi colecţii. Deci, dacă vă plac anumite forme, puteţi avea colecţia întreagă de la plafoniere la lămpi pentru masă. Pentru toate produsele, respectiv corpurile de iluminat din noua colecţie ecologică, compania acordă o garanţie de zece ani, ceea ce face ca încrederea în astfel de produse să crească considerabil şi să încurajeze consumul responsabil de energie necesară iluminatului interior. Din păcate, produsele Wofi nu sunt încă disponibile la noi, ele urmând a fi pe piaţă începând de anul viitor.

 

Lumina ecologică

Trebuie să ştiţi că un bec ecologic comparativ cu unul normal, chiar dacă au acelaşi număr de Waţi, pare să nu ofere aceeaşi cantitate de lumină. E mai bine să cumpăraţi becuri ecologice cu Waţi mai mulţi, fără a fi îngrijoraţi că vor consuma şi mai multă electricitate. Ele funcţionează mai mult timp şi nu degajă căldură. Sistemul de iluminat de la Wofi cu LED-uri aduce un plus, pe lângă consum mic de energie, cu ajutorul lor se poate obţine un iluminat ambiental deosebit, intensitatea luminii putând fi controlată printr-un variator de lumină sau chiar telecomandă.

×
Subiecte în articol: iluminat