x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Iubeste-ti pielea!

Iubeste-ti pielea!

01 Mar 2005   •   00:00

SANATATE/FRUMUSETE

MARA RADUCANU

Un proverb romanesc spune ca omul trebuie sa se simta bine in propria piele. Nimic mai adevarat, deoarece, avand o piele catifelata, ingrijita si hidratata, orice femeie se simte frumoasa, dorita si mult mai increzatoare in fortele proprii. Si, de ce nu, in puterea seductiei...

De cate ori nu am visat la gandul ca intr-o zi vom reusi sa avem o piele senzuala si plina de stralucire, asemenea celor pe care, nu o data, le-am admirat in paginile revistelor de frumusete. Totusi, tratamentele complexe depasesc cu mult posibilitatile noastre financiare. Probabil am spus asta de atatea ori! Insa acest lucru nu trebuie sa fie vazut ca un obstacol in calea frumusetii si ingrijirii pielii noastre. Uita-te putin in oglinda, iar primul pas este sa recunosti ca pielea ta are nevoie de mai multa atentie. Urmatorul pas? Mai stai pe ganduri? Treci direct la actiune!

INGRIJIRE. Ofera-i pielii tale o ingrijire completa, atat exterioara, cu ajutorul cremelor si lotiunilor, care au rolul de a o curata si hidrata, cat si interioara, printr-o alimentatie echilibrata. De multe ori nu acordam importanta alimentelor pe care le consumam, gandindu-ne ca acestea nu influenteaza prea mult aspectul estetic al pielii. Foarte gresit, deoarece este important pentru frumusetea tenului tau si ceea ce mananci, nu doar cremele pe care le folosesti.

PROSPETIME. Consuma cat mai multe legume si fructe! Acestea reprezinta, fara nici o indoiala, aliatii de nadejde ai organismului tau, fiind cea mai bogata sursa de elemente nutritive. Fara ea, intregul organism, deci si pielea ar avea mult de suferit, iar aspectul ei ar fi inestetic si rigid.

Nu trebuie insa sa plecam de la ideea ca in afara de legume si de fructe ne este interzis sa consumam si alte alimente. Secretul unei alimentatii echilibrate, cu un efect benefic asupra ingrijirii si revigorarii pielii noastre, depinde de modul in care combinam alimentele. Ouale, laptele, cerealele, fructele de mare, carnea, pestele, fiecare din aceste alimente influenteaza aspectul pielii noastre, totul e sa fim echilibrati, sa ne cunoastem bine organismul si sa-i dam cu masura.

Este placut sa ai o piele catifelata si delicata? Este minunat! Depinde insa numai de tine sa captivezi privirile celor din jurul tau. Asemenea vedetelor...
Cu o ingrijire completa si o alimentatie echilibrata, se poate!

HIDRATARE
Fara o tratare corespunzatoare, pielea isi poate pierde elasticitatea, tonusul si prospetimea. Pe langa folosirea corespunzatoare si regulata a cremelor, este foarte important sa asiguri organismului o cantitate suficienta de lichide. Este gresita ideea ca iarna organismul nostru trebuie sa consume mai putine lichide decat vara. Apa nu are doar rolul de a hidrata pielea, ci ajuta la reducerea celulitei, la eliminarea toxinelor, transportand substantele nutritive la toate celulele organismului. Asadar, pentru prospetimea si hidratarea pielii, incearca sa consumi zilnic cel putin 1,5-2 litri de lichide pe zi!

VITAMINE
VITAMINA A. Are rolul de a stimula regenerarea celulelor si accelereaza cicatrizarea. O gasim in special in morcovi, rosii, usturoi, ceapa, spanac, caise, ananas, coacaze.

VITAMINA C. Aceasta are rolul de a reface celulele pielii si o protejeaza de efectul nefast al razelor solare. Se gaseste in citrice, varza, salata, morcovi, ardei gras.

VITAMINA E. Oamenii de stiinta o considera izvorul nesecat al tineretii, deoarece ea protejeaza pielea de actiunea factorilor nocivi precum stresul, ultravioletele, etc. O gasesti in legumele verzi, nuci si uleiuri vegetale, iar actiunea ei favorizeaza elasticitatea pielii, previne aparitia ridurilor, dar mai ales intarzie efectul imbatranirii.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul pielii pielea