x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul La mare, la soare, tabără dragă!

La mare, la soare, tabără dragă!

de Carmen Anghel-Dobre    |    29 Aug 2010   •   00:00
La mare, la soare, tabără dragă!

Este vacanţă încă! "Haideţi, copii, în tabără la mare/ Să ne aruncăm în valuri ca nişte vapoare!/ Haideţi, copii, în tabără împreună/ Unde cântă Kids radio şi e voie bună."

Mare, soare, voie bună. Ingredientele unei veri perfecte, cu amintiri frumoase de neuitat toată viaţa. Radio3net Florian Pittiş şi "copilaşul" Kids radio au pregătit cea mai frumoasă vară pentru mulţi copii cu posibilităţi materiale reduse, dar deosebiţi prin talent, prin frumuseţe, prin dorinţa de a învăţa. Cursuri de jurnalism, concursuri specifice vacanţei şi verii - ridicare de castele înfricoşătoare sau elegante, dansuri, poveşti... Pe scurt, Luminiţa, Tabăra de vară dintre cele două Eforii, şi o maaaare dragoste pentru copii venită din partea celor de la Radio3net Florian Pittiş. Coordonatoarea proiectului, Nicoleta Balaci, este un suflet atât de mare, încât orice reuşită a unui copil se transformă în lacrimă de fericire în ochii ei.

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale verii a fost când în Tabără au venit copiii de la Centrul de Plasament "Sfânta Maria" din Bucureşti. Copilaşii au pregătit un spectacol perfect, frumos, incendiar de dansuri - româneşti, turceşti, urbane, ţigăneşti, chiar şi un vals, costumaţi adecvat pentru fiecare gen, plini de talent şi plini de fericire că pot oferi ceva lumii. 

MICII JURNALIŞTI
Cum îşi petrec copiii vacanţa la Tabăra Radio3net Florian Pittiş? Să îi lăsăm pe micii jurnalişti să spună. Una dintre temele cursului de jurnalism a fost scrierea unui reportaj. Copiii au mers pe teren, au cercetat şi iată ce a ieşit: "Satul de vacanţă din Constanţa/ Muzică, luminiţe colorate, aglomeraţie, floricele de porumb, ţipete speriate din carusele sunt doar câteva dintre elementele care descriu Satul de vacanţă din Constanţa. Turiştii vin aici cu mic, cu mare, fie că sunt amatori de senzaţii tari sau nu. Cei îndrăzneţi «testează» tot (sau aproximativ tot) ce este nou sau interesant în materie de maşinării care îţi cresc adrenalina. Printre acestea putem enumera ciocanele, top gun, caracatiţa, Montagne Russe, casa groazei şi altele. Cei care nu sunt atraşi de aşa ceva se pot uita cu admiraţie la persoanele care sunt în carusele în timp ce se bucură liniştiţi de gustul unui măr caramelizat, al unei îngheţate sau al unui suc rece.

De asemenea, suveniruri de la mare se găsesc la tot pasul: bibelouri, tricouri cu mesaje haioase, scoici, vederi, jucării de pluş, accesorii etc. În ciuda faptului că este puţin cam aglomerat, merită să vă petreceţi câteva ore bune acolo! Distracţie plăcută!". (made by Denisa Deliu, Diana Marin, Beatrice Vasiliu, Anais Mirea).

"Ştiţi de ce e frumos să faci proiecte? Pentru că nici o zi nu seamănă cu alta şi rutina nu are cum să se instaleze în munca de jurnalist. Suntem aici de pe 15 iunie şi nu am avut acelaşi tip de divertisment, nici de muncă", spune Nicoleta Balaci. Una dintre marile dorinţe ale oamenilor mari de la radio este să îi facă pe copii să înţeleagă că distracţia, în zilele noastre, nu înseamnă numai computer, că poţi fi fericit şi dacă ridici un castel de nisip, înoţi în mare sau dansezi. Micuţii din Tabăra de vară Radio3net Florian Pittiş au primit premii importante în cadrul concursurilor: jucării, dulciuri, dar şi cărţi şi CD-uri de la Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: lumea copiilor