x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lichior galben made in Italia

Lichior galben made in Italia

20 Sep 2006   •   00:00
BARUL CASEI
Exista tendinta ca atunci cand ajungem intr-un loc pentru prima data, sa achizitionam de acolo fel de fel de suveniruri, pentru ca peste ani sa retraim momentele placute petrecute fie la poalele unui munte, fie in incinta unei manastiri foarte vechi... Dar pentru a retrai pe deplin fericirea pe care am simtit-o in acel loc, le oferim si celor dragi mici simboluri, aduse chiar de acolo. Asa se face ca acum, la venirea toamnei, cand concediile s-au sfarsit, mi-am dat seama ca multi dintre prietenii mei s-au gandit si la mine. Pentru ca fiecare mi-a adus cate ceva de pe unde a fost: un breloc din Alcaniz (Spania), o bratara de la Cozia, o agenda din Torino, o moneda cu chipul Giocondei de la Luvru, un pix de la Budapesta... Mi-a placut insa foarte mult sticla cu Limoncello din Amalfi pe care mi-a daruit-o prietena mea.

SAVOARE. Limoncello este un lichior care se obtine din coaja de lamaie, alcool, apa si zahar. Are un gust dulce si o culoare galbena luminoasa. Aroma bauturii poate varia usor in functie de soiul de lamaie folosit in producerea ei. Se spune ca cel mai bun Limoncello este cel obtinut din lamaile de pe Coasta Amalfi. De-a lungul acestei coaste, Limoncello se serveste foarte rece, in pahare mici de ceramica, mai ales dupa masa. Limoncello este o bautura cu traditie in Italia, dar in ultima vreme meniurile restaurantelor din intreaga lume afiseaza si aceasta bautura savuroasa. Italienii obisnuiesc sa prepare Limoncello acasa, acesta fiind mult mai apreciat decat cel vandut in magazine.

LIMONCELLO
Ingrediente: 800 g zahar, un l apa, 15 lamai, un l alcool de 90Ă°.

Preparare: Turnati alcoolul intr-un recipient ermetic. Descojiti lamaile spalate foarte bine in prealabil si puneti-le in alcool. Lasati-le la macerat timp de 40 de zile intr-un loc racoros si agitati amestecul in fiecare zi. Dupa macerare, filtrati decoctul pe baza de lamaie. Pregatiti un sirop de zahar cu apa la foc usor si lasati-l apoi la racit, dupa care amestecati-l cu decoctul de lamaie. Puneti solutia obtinuta in sticle inchise ermetic si conservati-o timp de 30 de zile inainte de a o degusta.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul limoncello