x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinta unifamiliala pe malul baltii Pipera

Locuinta unifamiliala pe malul baltii Pipera

22 Feb 2007   •   00:00

PROIECT DE CASA
Constructie moderna cu o arhitectura ascendenta
PROIECT DE CASA
Constructie moderna cu o arhitectura ascendenta Proiectul prezentat este o locuinta unifamiliala specifica zonei de ses si dezvoltata pe trei niveluri: parter, etaj si un demisol de dimensiuni mici rezultat din panta terenului.

La parter se desfasoara zona de zi, cu hol de acces, grup sanitar, camara, bucatarie, dining, living, birou, hol, casa scarii, garaj si spatiu pentru centrala termica.

Etajul este dedicat zonei de noapte, desfasurand patru dormitoare, trei bai si un dressing generos. Demisolul este orientat catre lac si are functiunea de crama.

Suprafata construita a cladirii este de 180 mp, iar cea desfasurata de 345 mp.

Arhitectura

Din punct de vedere compozitional-volumetric, fatada principala - cea dinspre lac - se compune din doua volume simetrice din beton aparent, articulate printr-un corp - ce evidentiaza scara - realizat din perete cortina.

La nivelul etajului, cele doua volume simetrice prezinta doua console prismatice, "coaja" a doua dormitoare.

Fatada principala se dezvolta mai departe printr-un volum de sticla acoperit cu beton, in spatele caruia se regaseste la parter livingul, iar la etaj dormitorul matrimonial. Pentru a ancora mai bine constructia in teren, terasele de la parter si etaj, precum si acoperisul constructiei sunt ample, subliniind astfel orizontalitatea.

Expresivitatea combinatiei dintre betonul aparent, sticla si piatra cioplita de cariera - cu care este placat cosul exterior al semineului - contrasteaza puternic cu vecinatatea lacului, evidentiind astfel constructia si transformand-o in centrul de interes al zonei.

Structura de rezistenta a cladirii este pe dala de beton armat, cu stalpi si diafragme, dar fara grinzi.

80.000 euro
pret recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Bogdan Teodorescu
  • Catre arhitecti

    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine n sprijinul arhitectilor prin rubrica 〞Proiect de casa", n care i invitam sa si prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea n acest format n paginile suplimentului.
    Pentru detalii, ne puteti scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul