x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lumina albăstruie pentru confortul privirii

Lumina albăstruie pentru confortul privirii

de Alexandru Radescu    |    20 Iun 2009   •   00:00
Lumina albăstruie pentru confortul privirii

Cum termini de instalat noul monitor pe birou (cabluri, conectare, rezoluţie), începi să te joci cu setările meniului din dotare. Aici nu mai ai nevoie de cunoştinţe tehnice pentru a fixa nişte coordonate formate din litere şi cifre. Aici ochiul dictează.

EFECTUL LUMINII
Cercetătorii spun că au demonstrat că lumina are un efect puternic asupra oamenilor. De pildă, "lumina albastră care trece de al treilea receptor al ochiului are un efect relaxant şi de energizare". Aceste informaţii au fost încorporate în monitorul Philips LightFrame, care emite o lumină albăstruie, rece, pentru a relaxa utilizatorul, îmbunătăţindu-i concentrarea şi reducând gradul de oboseală al ochiului.

Monitorul are o diagonală de 22 de inci, aspectul modern şi luxos recomandându-l pentru orice încăpere contemporană. Tehnologia SmartContrast12000:1 garantează un negru intens, iar SmartImage îmbunătăţeşte contrastul, saturaţia culorii şi claritatea imaginilor.
LightFrame va fi disponibil de la începutul lunii iulie, cu preţul recomandat de 249 de euro.

 

Lumina ambientală şi lumina ecranului

4984-94783-04_15_case41copy.jpg
Monitorul inteligent W53 de la LG poate fi o alegere optimă pentru sănătatea ochilor, cu o rată de contrast de până la 50,000:1 şi un timp de răspuns de 2 ms. Funcţia AutoBright ajustează în mod automat luminozitatea ecranului în funcţie de lumina ambientală, iar rezoluţia Full HD 1.920x1.080 face imaginile mult mai clare fără a afecta vederea. Monitoarele care au o imagine de background de culoară albă solicită cel mai mult ochii, de aceea W53 micşorează automat luminozitatea în timpul redactării documentelor.

De asemenea, includ o funcţia denumită Time Control, care poate fi setată la anumite intervale de timp, pentru a vă reaminti să faceţi o pauză pentru a vă odihni ochii. Senzorul de proximitate aflat la baza piciorului de susţinere a monitorului permite aprinderea şi închiderea luminii de semnalizare a butoanelor în momentul în care utilizatorul îşi apropie mâna de senzor.

×
Subiecte în articol: lumina