x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul M-am saturat de parul ondulat!

M-am saturat de parul ondulat!

10 Ian 2006   •   00:00
COSMETICA
A trecut vremea cand buclele erau apreciate, cand parul ondulat era privit ca unul dintre semnele frumusetii feminine. Acum, onduleurile de Ileana Cosanzeana sunt agresate in fel si chip. Cu o perie mare, intinse cu o placa de fier sau ceramica, pana cand suvitele jucause de par devin netede si lipsite de viata.

Saloanele de coafura ofera doamnelor si domnisoarelor diverse posibilitati de a scapa de buclele pe care nu si le mai doresc. Printre acestea se numara folosirea unei perii mari si dese, dar si intinderea parului cu placa fierbinte. Nici una dintre aceste metode nu este insa de durata. Parul va ramane intins si stralucitor doar pana la prima spalare sau, in cazurile cele mai nefericite, pana la prima ploaie.

Opinia dermatologului


Tehnicile de intindere a parului nu sunt privite cu incredere de medicii dermatologi. Ei considera ca frigul, ploaia si conditiile nefavorabile ale vremii ne afecteaza indeajuns parul. Daca la toate acestea adaugam si diverse produse chimice (fixativ, spuma sau ceara de par) sau ne pieptanam excesiv, utilizam foenul, sanatatea parului nostru este serios pusa in pericol. "Pentru a avea un par stralucitor, este indicat sa evitam acesti factori si sa il ingrijim corespunzator: tuns, spalat periodic, folosirea unor produse adaptate fiecarui tip de par – gras, uscat", explica dr. Carmen Madeleine Curea, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina.

Numai in saloane


Totusi, daca intinderea si coafarea se realizeaza intr-un salon specializat, parul este mai putin agresat. Stilistii stiu cum sa faca in asa fel incat peria sau placa fierbinte sa nu distruga firul de par. Ei aplica mai intai un sampon hranitor, un balsam care previne despicarea firelor, apoi un alt balsam care ii confera parului protectie impotriva factorilor nocivi. Dupa tot acest "ritual", urmeaza intinderea propriu-zisa a parului. Stilistii se feresc sa recomande o metoda sau alta pentru aceasta, insa dermatologii considera ca folosirea periei dauneaza mai putin parului. Si aceasta deoarece ustensilele supraincalzite utilizate in saloanele de coafura sunt raspunzatoare pentru deteriorarea parului.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul parului