x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Masti exfoliante pentru vara

Masti exfoliante pentru vara

05 Apr 2006   •   00:00

Poluarea, praful si canicula ne afecteaza pielea: apar puncte negre, puncte de grasime, tenul capata un aspect gras si imbacsit. Doctorul Carmen Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog in cadrul Spitalului Clinic Colentina, ne propune o solutie simpla, de care putem profita indiferent de anotimp: peelingul la domiciliu.

Peelingul propriu-zis este realizat in cabinetele de specialitate de un dermatolog si este o metoda chimica de indepartare a straturilor mai mult sau mai putin profunde de piele. Scopul procedurii dermatologice il constituie corectarea defectelor de pe fata, indepartarea petelor de pe piele, a ridurilor mici, stergerea cicatricelor postacnee, chiar si vindecarea vergeturilor din anumite zone ale corpului. Singurul inconvenient al acestei metode, care are efectul unei arsuri usoare, este ca nu poate fi realizata in timpul verii, deoarece presupune restrictii in ceea ce priveste expunerea la soare timp de sapte-zece zile.

De aceea, pentru un efect asemanator peelingului cosmetic, dar de intensitate redusa, se pot utiliza, chiar si vara, produse cosmetice si dermatocosmetice din farmacii sau din supermarketuri.

CREME, GELURI DE DUS...

Pentru a conferi pielii un aspect luminos, curat si pentru a preveni aparitia punctelor negre, se pot utiliza acasa diverse tipuri de cosmetice. Astfel, pentru un peeling superficial, se folosesc sapunurile, cremele si mastile care contin acizi slabi. De exemplu, unele sapunuri sunt pe baza de acid salicilic, care are proprietatea de a exfolia. "Mai exista in farmacii creme pentru tratamentul acneei, cu acizi retinoici, cu efect de peeling. Tot pentru a scapa de acnee, le sunt recomandate tinerilor produsele pe baza de acid lactic sau alfahidroxiacizi", precizeaza dr. Carmen Madeleine Curea. Aproximativ acelasi efect – de indepartarea a celulelor moarte de la suprafata pielii – se poate obtine prin metode mecanice, cum ar fi gomajul si exfolierea, realizate prin utilizarea gelurilor de dus, a sapunurilor cu granule sau a mastilor care formeaza o pelicula pe fata si care se indeparteaza ca si ceara de epilat (peel-off mask).

ATENTIE! Daca dermatologul sau cosmeticiana v-a sfatuit sa folositi cremele de peeling si gelurile de dus exfoliante pe timpul verii, nu faceti excese! Pentru ca pana si aceste produse, ale caror efecte sunt minime, pot duce la aparitia petelor la contactul cu lumina soarelui. Cel mai indicat ar fi ca tratamentul de peeling la domiciliu sa il realizati inainte de a pleca la mare.
REG CHARITY/CORBIS/PHOTOLAND

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul