x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

27 Iun 2007   •   00:00

"Calitatea cea mai importantă a unui bucătar este exactitudinea; ea trebuie să fie şi a musafirului" Brillat-Savarin

"Calitatea cea mai importantă a unui bucătar este exactitudinea; ea trebuie să fie şi a musafirului" Brillat-Savarin


Mariana Ciuciu, Borzeşti: "Vă rog să-mi trimiteţi o reţetă de salată deosebită".

Ingrediente: o portocală, o mandarină, un grepfrut, o sfeclă roşie, 200 g iaurt, 5 linguri de ulei, o lămăie, mentă.

Preparare: Iaurtul se scurge de zeamă. Fructele se taie in cubuleţe. Sfecla se curăţă, se dă pe răzătoare şi se scurge. Intr-un castron se freacă iaurtul, uleiul, zeama de lămăie şi menta. Se adaugă fructe şi sfeclă şi se dă la rece 3-4 ore.


Magda Tudor, Ciucea: "Vă rog să mă ajutaţi să fac un preparat cu melci".

Ingrediente: 80-100 melci, două cepe mari, doi morcovi, o foaie de dafin, două linguri de oţet, sare, verdeaţă.
Preparare: Intr-un vas cu apă clocotită şi sare se pun melcii pentru 30 de minute. Apoi se scot din cochilii şi se ţin la fiert cu o ceapă tăiată fideluţă, morcovii, sarea şi foaia de dafin. Se taie fideluţă cealaltă ceapă şi se căleşte, se adaugă morcovul fiert, tăiat feliuţe şi melcii. Se amestecă, se pun pe un platou, se toarnă sosul din usturoi pisat cu oţet şi sare şi se presară verdeaţă.


Ionela Măndruţă, Piteşti: "Vă rog să-mi spuneţi cum să fac o salată din scrumbii sărate. Mulţumesc!".

Ingrediente: 3 ouă fierte, 3 scrumbii sărate, 4 mere, două cepe tocate fin,
8 cartofi fierţi, 5 linguri maioneză, două linguri smăntănă, oţet, sare, piper.
Preparare: Se curăţă scrumbiile şi se taie mărunt. Cartofii şi ouăle se taie felii, merele se dau pe răzătoare şi ceapa se toacă fin. Toate se amestecă intr-un vas, se toarnă smăntănă, oţet şi se drege de sare şi piper. Se pune compoziţia pe un platou, iar in mijloc se aşază maioneza. Se dă la rece două ore şi se serveşte ornată cu salată verde, gogoşari etc.

×
Subiecte în articol: agenda