x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

24 Oct 2007   •   00:00

Angela Teodorescu, Hunedoara: Pentru sucul de ceapă cu miere aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o jumătate de pahar de suc din ceapă roşie şi 3 linguri de miere, pentru o porţie.

Angela Teodorescu, Hunedoara: Pentru sucul de ceapă cu miere aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o jumătate de pahar de suc din ceapă roşie şi 3 linguri de miere, pentru o porţie.

Preparate: Sucul de ceapă se amestecă bine cu mierea şi se lasă o oră. Se ia inaintea meselor principale o treime din cantitate. Preparatul se face zilnic şi se foloseşte timp de trei luni, dar numai la indicaţiile medicului.

Andreea Ciobanu, Bucureşti: Băutura de morcovi pentru copii se face din următoarele ingrediente: 200 g varză albă tocată, 200 g morcovi felii, 100 g ridiche neagră tocată, 3 pahare de apă, 200 g feliuţe de măr.

Preparare: Intr-un vas emailat se pun feliuţele de morcov, ridichea tocată şi merele, peste care se toarnă apă clocotită. Se acoperă şi se dă la foc mic pentru 25 de minute. Se adaugă varza, apoi se mai fierbe 30 de minute. Se strecoară cănd este călduţ lichidul şi se serveşte la temperatura camerei copiilor cu debilitate, fără poftă de măncare.

Ionela Axinte, Petroşani: Cvasul de sfeclă roşie fiartă se prepară astfel: 1,500 kg sfeclă roşie fiartă şi rasă, o jumătate de pahar de zahăr, 15 g drojdie de bere proaspătă, 5 litri apă clocotită.

Preparare: Intr-un vas emailat de 8 litri se pun sfecla şi zahărul, peste care se toarnă apa clocotită. Se acoperă şi se lasă la răcit, apoi se adaugă drojdia frecată cu zahăr. Se amestecă şi se acoperă cu un prosop. Se dă vasul la fermentat intr-o cameră incălzită pentru două zile. Lichidul se strecoară şi se pune in sticle curate, cu dopuri legate cu sfoară. Se păstrează la loc răcoros timp de o săptămănă.

×
Subiecte în articol: agenda