x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

31 Oct 2007   •   00:00
Ana Cocoş, Bucureşti. Pentru sosul de peşte şi ciuperci: de la un peşte alb luaţi coada, capul, oasele şi pielea (de preferinţă şalău), un litru apă, o legătură de pătrunjel, un morcov, un ou, o lingură de unt, o linguriţă de făină, un borcan de ciuperci fierte, o lingură de vin alb, boabe de piper, zeama de la o lămăie, o frunză de dafin, sare.

Preparare: Se pun la fiert resturile de peşte impreună cu legumele, mirodeniile şi sarea. După fierbere se strecoară. Făina se rumeneşte puţin şi se stinge cu zeama de peşte, fără cocoloaşe. Se lasă la fiert, se adaugă vinul şi se dă intr-un clocot, apoi se răceşte. Oul se fierbe şi se foloseşte doar gălbenuşul, care se trece prin sită şi se freacă impreună cu untul. Apoi se adaugă ciupercile tăiate fin, zeamă de lămăie şi se drege cu sare şi piper.

Rodica Ghişoiu, Piteşti. Mamei dumneavoastră ii puteţi face un sufleu din dovlecei.

Ingrediente: 6 dovlecei potriviţi, 100 g unt, 150 g caşcaval ras, o lingură de făină, 3 albuşuri, un pahar de lapte, sos de roşii, sare.

Preparare: Dovleceii se curăţă, se taie in cuburi şi se fierb in apă cu sare, apoi se scurg bine şi se pasează. Făina şi laptele se pun la fiert la foc mic, amestecănd mereu ca să nu se prindă, şi cănd se leagă bine se adaugă untul şi sarea. In acest sos se adaugă dovleceii şi compoziţia se pune intr-un vas uns cu unt, se presară jumătate din caşcavalul ras, se toarnă albuşurile bătute spumă, apoi restul de caşcaval şi se dă la cuptor incins zece minute, pănă cănd se rumeneşte. Se serveşte cu sos de roşii.

×
Subiecte în articol: agenda