x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

09 Dec 2008   •   00:00

"A mânca nu e ruşine, când mănânci cum se cuvine"
PROVERB ROMÂNESC



Gabriela Pavelescu, Bucureşti. Pentru mere în gelatină aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 mere, zeama de la o lămâie, două plicuri cu gelatină, un litru de suc roşu de fructe.

Preparare: Dizolvaţi gelatina în sucul de fructe. Curăţaţi de coajă şi seminţe merele, apoi le tăiaţi feliuţe peste care turnaţi suc de lămâie. Montaţi, într-o formă, jumătate din mere, turnaţi jumătate din sucul de fructe şi daţi la rece. După ce s-a întărit, montaţi restul de fructe şi turnaţi sucul rămas. Daţi la întărit. Ca să scoateţi uşor din vas, degajaţi cu un cuţit marginea şi introduce-ţi-l câteva secunde în apă fierbinte, apoi răsturnaţi pe platou. Ornaţi după plăcere.


Mihaela Marin, Bucureşti.
Pentru clătite de post aveţi nevoie de: 100 g făină, 100 ml borş sau apă minerală, 50 g ulei, 25 g zahăr, un praf de sare.

Preparare: Amestecaţi toate ingredientele şi bateţi-le bine, până obţineţi o pastă de consistenţa unei smântâni subţiri. Le coaceţi într-o tigaie care să nu lipească. După fiecare clătită ungeţi fundul tigăii cu puţin ulei. La clătitele de post, lipsa oului face ca foaia să se rupă uşor, de aceea se fac mai groase. Pentru desert se pot umple cu magiun sau dulceaţă. Pentru aperitiv se pot umple cu varză călită, cu urzici, cu spanac etc.


Mariana Lincă, Craiova.
Pentru limonada cu lapte aveţi nevoie de: 200 ml vin alb, 250 g zahăr cubic, 3 lămâi, un litru lapte.

Preparare: Fierbeţi laptele. Frecaţi coaja de la lămâi cu bucăţele de zahăr, stoarceţi zeama lămâilor şi o turnaţi peste tot zahărul, amestecaţi şi turnaţi laptele călduţ, apoi daţi la rece. Înainte de servire se toarnă vinul, se amestecă bine şi se serveşte rece.  (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda