x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    03 Dec 2009   •   00:00

"Cu vasul gol nu pofti oaspeţi" Proverb românesc



Angela Pârvan, Găeşti. Pentru prăjitura "2 în 1" aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 8 linguri de făină, 8 ouă, 8 linguri zahăr, un flacon vanilină, două linguri cacao, două vârfuri de cuţit amoniac alimentar, sare. Pentru crema de ciocolată: două linguri de cacao, două linguri de făină, 3 linguri de zahăr, 150 g unt, un ou, 5 linguri rom, o cană de lapte, bucăţele de ciocolată. Pentru crema cu nucă: 150 g unt, o cană de lapte, 150 g nuci prăjite şi strivite, 3 linguri zahăr, o lingură făină, 5 linguri rom, 150 stafide, bucăţele mici de rahat. Glazura: 250 ml frişcă bătută. Preparare: Pentru blatul simplu: bateţi 4 albuşuri spumă tare, cu un praf de sare, adăugaţi 4 linguri de zahăr, apoi, câte unul, 4 gălbenuşuri, 4 linguri de făină, vanilină, un vârf de cuţit de amoniac. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute. Preparaţi crema de ciocolată astfel: într-un vas, bateţi oul cu zahărul, adăugaţi făina, treptat laptele, cacaua şi la foc mic, împreună cu untul, amestecaţi continuu. Când se îngroaşă, adăugaţi romul, daţi la răcit şi adăugaţi bucăţelele de ciocolată. Preparaţi blatul de cacao precum cel simplu, la care adăugaţi cacao. Turnaţi în formă şi coaceţi 30 minute. Preparaţi crema cu nucă astfel: frecaţi cremă untul cu zahărul, adăugaţi făina şi treptat laptele. Omogenizaţi şi puneţi nuca, daţi la foc mic şi amestecaţi continuu până se îngroaşă. Adăugaţi stafidele, romul, daţi la răcit şi adăugaţi bucăţelele de rahat. Când toate ingredientele sunt reci, montaţi blatul de cacao, peste care ungeţi crema de nucă, apoi blatul simplu, peste care puneţi crema de cacao. Ornaţi cu frişcă.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda