x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    17 Dec 2009   •   00:00

"În mâncare, băutură, îmbrăcăminte, locuinţă, gospodărie, ţine-te de strictul necesar." Epictet, filozof stoic grec



ANGELA MAICAN, BUCUREŞTI. Vă ofer reţeta unor saleuri simple, uşor de realizat. Ingrediente: o cană şi jumătate de lapte, 6 linguri de făină, un praf de sare, 6 ouă, 6 linguri de ulei, brânză telemea rasă sau caşcaval (după dorinţă), chimen (după gust), nucă pisată (mai mare). Preparare: Bateţi ouăle împreună cu uleiul şi sarea, adăugaţi treptat făina şi câte puţin din lapte, până se obţine un aluat. Într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, puneţi aluatul la copt, pentru 15 minute la foc potrivit, apoi scoateţi tava şi presăraţi brânza sau caşcavalul, apoi chimenul (după dorinţă) şi deasupra miezul de nucă. Daţi la cuptor până se rumeneşte frumos. Scoateţi şi, cât este călduţ aluatul, tăiaţi în forme diferite, după imaginaţie. Serviţi la ceai, bere, un pahar cu vin etc.

DELIA ANTONESCU, BÂRLAD.
Pentru o începătoare, vă ajutăm să preparaţi rapid o tartă cu struguri. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: folosiţi aluat de tarte din comerţ, 1 kg de boabe de struguri parfumaţi, 3 linguri nuci prăjite şi pisate. Pentru cremă folosiţi o lingură de făină, una de smântână, 3 linguri de zahăr, o cană de lapte, 3 ouă, vanilie şi un praf de sare. Preparare: Ungeţi o formă de tartă cu ulei şi montaţi aluatul, presăraţi nuca, apoi boabele se struguri. Într-un vas amestecaţi făina cu smântâna, zahărul, ouăle, laptele, vanilia şi sarea. Omogenizaţi bine, apoi turnaţi compoziţia peste boabe, acoperiţi cu alte boabe şi daţi la cuptorul încins, dar la foc potrivit. Este coaptă când aluatul se desprinde uşor de marginea formei. Pudraţi uşor cu zahăr, cât să arate ca ninsă şi porţionaţi-o când este călduţă.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda