x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    21 Oct 2010   •   00:00

"Şi ceapa se crede în rândul fructelor" ● proverb persan



● Loredana Pancu, Braşov. Pentru a prepara hamburger de casă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 1 kg carne de vită, un ou, o cană cu pesmet, o lingură coriandru pisat, sare, piper, o mână mare de parmezan ras (telemea uscată rasă). Preparare: Tocaţi carnea de două ori, amestecaţi cu sare, piper, coriandru, ou, parmezan şi jumătate din pesmet. Frământaţi bine şi dacă e prea lipicios adăugaţi puţin pesmet. Tapetaţi o tavă cu folie de aluminiu, presăraţi cu pesment şi montaţi douăsprezece bu­căţi (sau, după dorinţă, mai multe, dar mai mi­cuţe), chiftele turtite pe care le tă­vă­liţi prin pesmet şi le daţi o oră la fri­gi­der. Le frigeţi în tigaie gril sau pe gră­tar, întorcându-le de mai multe ori până se pătrund. Serviţi-le cum şi cu ce doriţi.  


● Mihaela Surdu, Tg. Jiu. Pentru a prepara chiftele din cartofi, vă oferim două reţete simple, pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două ouă, 3 cartofi potriviţi, o cană cu făină, sare, piper, doi căţei de usturoi, o legătură de mărar, o cană cu făină, ulei pentru prăjit şi o ceapă potrivită pentru cea de-a doua reţetă. Preparare: curăţaţi şi daţi pe răzătoare cartofii, îi scurgeţi bine şi-i puneţi într-un vas, adăugaţi ouăle, făina, sare, piper, mărarul tocat fin şi usturoiul bine pisat. Amestecaţi şi dregeţi de sare şi piper. Formaţi în mână chifteluţe, pe care le tăvăliţi prin făină, apoi într-o tigaie cu ulei încins le prăjiţi pe ambele părţi. Le scoateţi pe hârtie absorbantă sau într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de grăsime. Cea de-a doua reţetă este cu ceapă tocată fin, în loc de usturoi. Serviţi cu salată verde, mujdei sau gogoşari muraţi.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru