x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mini Countryman, pe străzile Bucureştiului

Mini Countryman, pe străzile Bucureştiului

de Dragos Stoica    |    24 Oct 2010   •   00:00
Mini Countryman, pe străzile Bucureştiului

La mai puţin de o lună de la lansarea mondială care a avut loc la 18 septembrie, ultimul model Mini, botezat Countryman, se află deja pe străzile din Bucureşti.



Capitala României îşi păstrează aşadar caracterul cosmopolit atunci când vine vorba despre ultimele noutăţi auto, asta în pofida crizei financiare în care se zbate economia autohtonă.

Countryman reprezintă multe premiere pentru Mini, fiind primul model care dispune de tracţiune integrală, de patru uşi şi o deschidere largă a hayonului. Ca tehnologie, există conectare la internet MINI Connected, ce permite folosirea unei serii de aplicaţii speciale în maşină, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de ştiri printr-un reader RSS. Lungimea maşinii este de peste patru metri, cea mai mare din toată gama Mini, iar portbagajul are un volum de 350 de litri, care poate fi extins prin rabatarea banchetei spate până la 1.170 l.

Countryman este disponibil în cinci variante de motorizare, trei pe benzină şi două diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri în linie şi 112 CP, şi Cooper S, patru cilindri în linie şi 184 CP) pot fi echipate şi cu sistemul de tracţiune integrală ALL4. Un diferenţial central multidisc variază distribuţia puterii între puntea faţă şi cea spate, în condiţii de condus normal până la 50% din cuplu fiind direcţionat spre puntea spate, pentru situaţii extreme acesta putând ajunge până la 100%. Preţul de bază este de 21.142 de euro (taxe incluse) pentru versiunea MINI One, care dezvoltă 98 CP, cu un motor pe benzină de patru cilindri.

×
Subiecte în articol: auto