x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mozaicul, solutie moderna si practica pentru baile mici

Mozaicul, solutie moderna si practica pentru baile mici

08 Mar 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Finisajul ce ramane mereu la moda
AFLA CE E NOU
Finisajul ce ramane mereu la moda In magazinele de prezentare ale producatorilor si importatorilor de placi ceramice se gaseste o varietate foarte mare de finisaje pentru spatiile umede, asa cum sunt denumite baile si bucatariile.

In privinta bailor, foarte multi oameni sunt nehotarati asupra dimensiunilor, culorilor si modelelor de placi ceramice. Si asta pentru ca, in general, baile sunt incaperi mici, mai ales cele de la bloc. Ce fel de gresie si faianta sunt potrivite pentru o camera mica astfel incat rezultatul final sa fie unul deosebit?

Acum placile ceramice nu mai sunt standardizate. Au aparut o multime de modele care au dimensiuni atipice. Astfel exista placi ceramice lungi si inguste. Practic nu exista reguli, ci un numar nelimitat de combinatii. In aceste conditii este foarte grea alegerea, mai ales ca, pe langa diversitatea de dimeniuni ale placilor ceramice exista o oferta impresionanta de culori, ornamente si decoruri.

Solutia sigura

Se stie ca pentru spatiile mici se recomada in general culorile deschise, pastelate, care sa dea impresia unui spatiu mai larg, mai luminos. Dar pentru cei care se gandesc la o baie colorata, desi dimensiunile acesteia sunt mici, nuantele deschise nu par o optiune buna. Asa ca cel mai sigur este sa se aleaga mozaicul.

Disponibil in nenumarate culori, mozaicul este perfect ca finisaj pentru baile mici. Placutele impart delicat suprafata peretilor, iar imbinarile sunt foarte discrete, comparativ cu placile ceramice, care de multe ori trebuie taiate, iar imaginea finala pare o incropeala nereusita, chiar daca placile sunt de calitate buna. Secretul mozaicului este acela ca nu lasa privirii sa observe toate liniile rosturilor si atunci suprafata pe care este montat pare mai mare.

In plus, de cele mai multe ori, mozaicul cuprinde placute in nuante diferite ale aceleiasi culori si odata aplicat da suprafetei (peretilor sau pardoselii) o imagine deosebita, mascand practic si imperfectiunile acesteia.

Acum mozaicul se aplica si foarte usor - o precizare pentru cei care ezita sa se gandeasca la aceasta solutie crezand ca acest finisaj se monteaza placuta cu placuta. Mozaicul este livrat si vandut sub forma de fasii care trebuie doar fixate cu ajutorul adezivului si ulterior chituite. Este o munca usoara, care poate fi facuta chiar si de catre neprofesionisti.


Cei care iubesc stilul clasic vor gasi mozaicul ca fiind ideal pentru baile lor mici. Placutele cu insertie de folii metalizate adauga un plus de eleganta
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul mozaicul