OCHIUL SOACREI
Ce poate fi mai frumos decat sa primesti o astfel de veste in saptamana Martisorului? Mai tineti minte ca am facut un pariu cu nora-mea la inceputul anului si ea a pierdut. Se pare ca in sfarsit voi fi bunica. Mi se implineste si mie visul de-o viata. Si asa draga a inceput sa-mi fie nora-mea! Mai ca-mi vine sa-i trec cu vederea "micile" scapari de gospodina. Mai ca-mi vine sa nu ma mai supar pe ea ca vine acasa si se asaza la televizor cu un castron de floricele in fata si nici macar nu deschide usa frigiderului sa vada daca e ceva de mancare pentru baiatul meu.
Stau cateodata si ma gandesc cum ar fi fost daca nu stateam in acelasi oras cu ei sa ma duc eu si sa rezolv situatia de fiecare data. Apropo de asta, stiti ce mi-a zis acum vreo doua zile fata asta? "Mami, zice, dumneata semeni putin cu Omul-paianjen." Eu stiu la ce filme s-o uita ea? "Cu cine zici ca seman eu?" "Cu Omul-paianjen. E un erou care rezolva toate problemele." De parca eu n-as sti cine e Omul asta paianjen. Dar n-am inteles legatura. "Pai, da, mami. Esti un fel de Omul-paianjen al bucatariei. Ii scoti din necaz pe toti napastuitii ca mine." Comparatia mi s-a parut cam fortata, dar am pus-o pe seama tulburarilor din ultima perioada... Macar aveam si eu dreptul la feminin, nu? Ca sunt femeie, nu om.
Dar nu pot sa spun ca n-a avut dreptate. Cand intru la ea in bucatarie, intotdeauna salvez cate-o situatie disperata. Uite, cum a fost mai ieri cu musacaua pe care ea a inceput-o si eu am terminat-o.
MUSACAUA SOACREI
|
Aveti nevoie de un kg de cartofi pe care ii curatati si ii puneti la fiert, apoi luati o jumatate de kg de carne tocata amestec si o puneti in tigaie impreuna cu o ceapa perpelita putin in ulei, radeti un morcov si condimentati dupa gust. Adaugati vreo doua linguri cu bulion si mai lasati sa fiarba putin. Cand e gata, luati de pe foc, lasati sa se raceasca si amestecati in compozitie si vreo trei oua. Taiati cartofii rondele si asezati un strat de cartofi, altul de carne, incepand si terminand cu un strat de cartofi. Dupa fiecare strat de carne adaugati ou batut cu smantana. Pentru asta mai aveti nevoie de doua oua. La sfarsit asezati un strat de ardei copti si deasupra inca doua oua batute cu trei linguri cu smantana si trei cu pesmet. Dati la cuptor in vas de Jena si eventual asezati jos o folie de aluminiu.
|