x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Namolul minune

Namolul minune

16 Mai 2005   •   00:00

  • de STELUTA INDREI
  • METODE DE SLABIT
  • Tratamentul cu parafango, un amestec de parafina cu namol marin, este o solutie eficienta pentru a scapa de celulita.

    Pielea cu aspect de coaja de portocala si kilogramele suplimentare dau batai de cap multor femei, mai ales cand se apropie vremea fustitelor si a costumelor de baie.

    Impachetarile cu parafango reprezinta un tratament complex de slabit, de hranire si curatare a pielii si de detoxifiere a organismului. Depunerile de grasime si vergeturile de pe talie, solduri, coapse, genunchi si pulpe pot fi reduse cu ajutorul caldurii si al substantelor naturale din namolul marin. Proprietatile apei de mare, ale namolului si ale algelor marine sunt utilizate pentru imbunatatirea texturii pielii inca din Antichitate.

    Etapele tratamentului

    Inaintea sedintei de impachetare cu parafango trebuie sa beti un pahar cu apa (200 de mililitri) si sa mancati ceva usor. "Prima etapa consta in pregatirea corpului cu un peeling pentru deschiderea porilor si indepartarea celulelor moarte.

    Apoi se aplica o crema cu efect de termosudatie (transpiratie) la nivelul pielii, care combate celulita si vergeturile.

    Namolul, incalzit la o temperatura de 40-60 de grade Celsius, se aplica intr-un strat de trei milimetri. Zonele corpului pe care s-a aplicat amestecul se infasoara in folie de plastic, iar persoana respectiva trebuie sa stea intr-o patura termoelectrica timp de 50-60 de minute", explica Elisabeta Ratiu, directorul centrului de infrumusetare si remodelare corporala Betty Blue. Caldura favorizeaza o mai buna absorbtie a ingredientelor active ale namolului in straturile profunde ale pielii. Astfel se activeaza circulatia periferica si se elimina toxinele si retentia de apa din tesuturi. Dupa indepartarea namolului se poate efectua un masaj cu un gel anticelulitic, iar pielea va ramane hidratata, tonifiata si neteda. Doua ore dupa tratament nu aveti voie sa faceti dus, sa va scarpinati, sa mancati sau sa consumati lichide, atrage atentia Elisabeta Ratiu.

    Scapati de 7 kg in 3 saptamani

    Impachetarea cu parafango face minuni in cazul persoanelor cu celulita, vergeturi si depuneri de grasime, efectele fiind vizibile inca de la prima sedinta. Astfel se pot pierde aproximativ 2,5 centimetri din stratul adipos de pe zona de aplicare a tratamentului si un kilogram din greutatea corpului.

    Elisabeta Ratiu ne asigura ca, pentru a elimina pana la 30% din celulita, sunt necesare minimum 10 sedinte intensive, iar pentru intretinere se pot efectua doua sedinte pe luna.

    "Dupa trei saptamani de tratament cu parafango, insotit de o dieta adecvata, se pot pierde 5-7 kilograme. Din acestea, doua kilograme sunt grasimi, iar restul apa si toxine", adauga ea.

    STIATI CA...
  • Exista un amestec parafango care se aplica rece. Acesta este indicat in cazul persoanelor cu varice, fragilitate capilara, probleme circulatorii.
  • O sedinta de impachetare cu parafango costa intre 400.000 si 500.000 de lei. Pentru un abonament de 10 sedinte, beneficiati de o reducere de 10%.
  • DIETA. Nici un tratament anticelulitic nu este eficient daca nu este sustinut de o dieta adecvata, bogata in vitamine si minerale. In special fructe si legume proaspete, cu rol important in tranzitul intestinal si in eliminarea toxinelor. Cantitatea de apa consumata pe parcursul unei zile trebuie sa fie de minimum doi litri. Dieta poate fi suplimentata prin exercitii fizice, mers pe jos, jogging, dans. La domiciliu se poate efectua un masaj cu un produs anticelulitic.

    CONTRAINDICATII. Tratamentul cu parafango nu este recomandat femeilor insarcinate, diabeticilor, persoanelor cu varice pronuntate, cu plagi deschise sau cicatrice recente si nici celor care sufera de anumite boli de piele. Din cauza caldurii, care produce vasodilatatie, parafango nu se aplica femeilor aflate la menstruatie. De asemenea, este contraindicat persoanelor alergice la algele marine.

    CONTINUT. Parafango este un amestec special, compus din namol marin (alge si apa de mare, care previn retentia de apa), oligoelemente (saruri minerale care redau elasticitatea pielii), cafeina (stimuleaza circulatia venoasa si limfatica) si parafina (retine caldura). Aplicarea acestui amestec cald are asupra pielii un efect de hidratare intensa si de tonifiere.

    STIRI
    RECOMANDARI. Pentru a rezista tentatiilor alimentare dupa ce ati tinut cura de slabire, nutritionistii va sfatuiesc sa cumparati numai alimente fara grasimi, oua, salate de cruditati, fructe. Este mai bine sa aveti in frigider aceste alimente cand aveti pofta de ceva decat sa va napustiti asupra dulciurilor, produselor de patiserie si sucurilor. Daca va confruntati cu tendinte compulsive de a consuma alimente, este indicat sa consultati, pe langa un medic nutritionist, si un psiholog.

    GRASIMI. Tesuturile adipoase sunt diferite in functie de localizare, afirma cercetatorii de la Universitatea Harvard. Astfel, grasimile acumulate in partea superioara a corpului sunt eliminate mult mai usor in urma unui regim de slabire. Grasimile depuse in zona soldurilor si a coapselor sunt foarte greu de dat jos, deoarece, in cazul femeilor, au rolul de a le asigura necesarul energetic in perioada sarcinii si alaptarii. De aceea, femeile care tin diete stricte risca sa piarda foarte mult din marimea bustului si mai putin din circumferinta coapselor.

    STUDIU. Cercetatorii francezi au descoperit ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani se pot ingrasa cu aproape un kilogram pe an. De aceea le recomanda adultilor ca in aceasta perioada sa supravegheze cu mare atentie alimentatia si sa aiba o viata activa. Pentru a evita acumularea kilogramelor dupa 40 de ani, mai ales in cazul femeilor, dieta zilnica trebuie sa se bazeze pe legume, carne slaba, peste, precum si glucide cu asimilare lenta cum sunt painea integrala, pastele, orezul.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul parafango