x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Nebunie de trenduri, bucurie de stiluri

Nebunie de trenduri, bucurie de stiluri

de Oana Georgescu    |    11 Oct 2009   •   00:00
Nebunie de trenduri, bucurie de stiluri
Sursa foto: „Z“/

Noile colecţii vestimentare pentru copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani destinate sezonului toamnă-iarnă 2009-2010 s-au lansat în întreaga lume. De data aceasta, imaginaţia designerilor este debordantă şi face ca orice ţinută, accesoriu să devină irezistibile.

De data aceasta, fetiţele şi mămicile cu greu se vor putea decide, pentru că au de unde alege. Din următoarele "teme" vestimentare: Denim Color, Romantique, British Trend, Dog and Lamb sau Romantico Folk. Pentru băieţi, designerii şi stiliştii au propus pentru 2010 Vintage Color, Urban Carg, Trend Dandy, Green Outdoor şi Rowing Club. Body-urile pentru cei mici (0-3 ani) inscripţionate cu expresii dintre cele mai haioase au în continuare un succes nebun.

Printre părinţi, bunici, naşi şi prieteni de familie care se amuză teribil atunci când citesc pe pieptul micuţilor "Îmi iubesc bunicii", "Îmi iubesc naşii", "Sunt cuminte", "Candidat la Preşedinţie", "S-a născut o stea", "Eu sunt şeful", "Tata munceşte, mama cheltuieşte" sau "Eu şi tata o iubim pe mama". Hainele sezonului pentru cei mici sunt comode şi practice în primul rând, au culori vesele şi modele simpatice. Sunt lucrate din in, bumbac şi denim, din ţesături moi, fluide, care mângâie corpul şi au croieli moderne, în tendinţele impuse de marile case de modă, care recomandă folosirea aplicaţiilor şi a accesoriilor.

Multe dintre elementele prezente în moda pentru copii sunt împrumutate din moda adulţilor. Pe hăinuţele lor sunt serigrafiate sau brodate cu diferite simboluri litere, cifre, desene, geometrii sau eroi îndrăgiţi din benzile desenate fără de care o colecţie pentru copii n-ar avea sens. Deşi pare dificil, trecerea de la o categorie la alta de vârstă (de la 0 la 14 ani) se face mai simplu, stilul, cromatica, accesoriile, ţesăturile, spiritul fiind practic aceleaşi. Fetiţele pot alege modele sofisticate şi trendy, în timp ce băieţii arată supercool îmbrăcaţi în jeans, care se pot alege dintre sute de modele.

Deloc întâmplător, cele mai cunoscute brand-uri din lumea modei lucrează cu stilişti faimoşi exclusiv pentru liniile vestimentare pentru copii. De fapt, (tot) pentru părinţi, dacă ne gândim bine...

×
Subiecte în articol: lumea copiilor