x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul Citroen C4 va costa în România de la 14.949 de euro

Noul Citroen C4 va costa în România de la 14.949 de euro

de Mihai Morcovescu    |    24 Ian 2011   •   14:05
Noul Citroen C4 va costa în România de la 14.949 de euro
Sursa foto: /Citroen

Citroen România a anunţat că noul model de clasă compactă C4 va fi disponibil pe piaţa locală începând cu data de 3 februarie, la preţuri ce pornesc de la 14.949 de euro.

Cea de-a patra generaţie a lui C4 se înscrie în actualul limbaj stilistic Citroen, care a debutat pe noua generaţie a modelului C5 şi a continuat pe noul C3. Partea din faţă se distinge printr-un set de blocuri optice în formă de bumerang împrumutate de pe C5 şi grila masivă cromată, detalii care dau o notă de sportivitate şi chiar agresivitate. Spatele maşinii se distinge prin noile stopuri, care seamănă cu cele de pe noul Astra, în timp ce aspectul general al posteriorului este unul simplu, care pune în evidenţă logo-ul mărcii.

Deşi maşina a crescut în gabarit, C4 are dimensiuni specifice compactelor. Astfel, noul C4 măsoară acum 4,33 metri (+5 cm) în lungime, 1,79 metri (+2 cm) în lăţime şi 1,49 metri (+3 cm) în înălţime, cifre care îl plasează între Renault Megane şi Opel Astra.

Un atu important al noului Citroen C4 este portbagajul, al cărui volum de depozitare a crescut consdierabil, de la 320 de litri cât avea precedenta generaţie, la 408 litri, care este cea mai mare valoare din clasa din care face parte.

Marea noutate o reprezintă însă habitaclul, care este complet nou. Astfel, volanul cu butuc fix şi tahometrul de deasupra consolei centrale au dispărut, dar au apărut detalii interesante precum gurile de aerisire cu o formă mai deosebită şi ceasurile de bord, care combină analogul cu digitalul.

Noul Citroen C4 vine cu o serie de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi sistemul de monitorizare al unghiului mort sau de asistare la rularea pe bandă, precum şi  "eTouch", un sistem care "citeşte" stilul de condus alcelui de la volan şi oferă indicaţii pentru o rulare cât mai economică.

Noul C4 este disponibil pe piaţa din România în trei versiuni de echipare - Attraction, Seduction şi Exclusive - şi cu trei motorizări pe benzină şi trei dieseluri. Familia benzinarelor este alcătuită dintr-un 1.4 VTi de 95 CP cuplat la o cutie manuală cu 5 rapoarte, un 1.6 VTi de 120 CP cu transmisie manuală în 5 trepte sau una automată cu 4 rapoarte şi un 1.6 THP de 155 CP, oferită exclusiv cu o cutie robotizată cu 6 trepte. Fanii diesel vor avea la dispoziţie propulsorul 1.6 HDi, oferit în trei variante de putere: 90, 110 şi 150 CP.

×