x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul Ferrari FF, primul "căluţ cabrat" cu tracţiune 4x4!

Noul Ferrari FF, primul "căluţ cabrat" cu tracţiune 4x4!

de Mihai Morcovescu    |    21 Ian 2011   •   14:13

Ferrari a dezvăluit astăzi noul FF (Ferrari Four), primul model al italienilor cu tracţiune integrală. Înlocuitorul lui 612 Scaglietti a primit sub capotă un motor V12 de 660 CP şi se anunţă a fi cel mai practic model de la Maranello.

Noul bolid este propulsat de un motor V12 cu injecţie directă, şi o cilindree de 6.262 cmc. Acesta este capabil să dezvolte o putere maximă de 660 CP la 8.000 rpm şi 683 Nm de cuplu, oferit la 6.000 rpm.

Transmisia noului FF este una cu dublu ambreiaj de tip trans-axle (n.n. - este montată lângă puntea posterioară). Italienii anunţă o viteză de top de 335 km/h şi un demaraj 0-100 km/h de doar 3,7 secunde. Consumul mediu este de 15,4 litri/100 km, iar nivelul emisiilor de CO2 este de 360 grame per kilometru parcurs.

Sistemul 4×4 dezvoltat de Ferrari se numeşte 4RM şi cântăreşte cu 50% mai puţin decât un sistem convenţional de tracţiune integrală folosit de alţi producători. Acesta menţine perfect distribuţia greutăţii (53% pe axa spate) şi oferă performanţe maxime indiferent de condiţiile meteorologice. Inginerii Ferrari au echipat noul lor model cu noua generaţie de amortizoare electromagnetice SCM3 şi cu un sistem de frânare cu elemente din carbon şi ceramică semnat de Brembo.

Din punct de vedere estetic, noul Ferrari FF afişează un design de tip Shooting Brake. Desenat de Pininfarina, modelul este un mix între 458 Italia şi 599 GTB, partea din spate fiind specifică unui break.

Fiind vorba despre cel mai practic model Ferrari, noul FF oferă două locuri în plus faţă de restul gamei şi un spaţiu suficient pentru patru pasageri şi bagajele acestora. Portbagajul are un volum de 450 litri şi poate ajunge la 800 litri. Maşina va fi disponibilă cu şase culori exterioare şi tapiţerii interioare deosebite, create special.

Debutul în public al noului Ferrari FF se va produce în cadrul Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie.


Vezi un montaj video din timpul testelor efectuate de noul Ferrari FF

×