x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Noul Touareg

de Dragos Stoica    |    25 Feb 2007   •   00:00

Lansat in tara in urma cu zece zile, noul Touareg face fata zonelor dificile de teren accidentat. Este primul Volkswagen care propune o motorizare V8 cu injectie directa.

Lansat in tara in urma cu zece zile, noul Touareg face fata zonelor dificile de teren accidentat. Este primul Volkswagen care propune o motorizare V8 cu injectie directa.

Prin noul model Touareg, inginerii de la Volkswagen au dorit sa incadreze definitiv acest autoturism in categoria unui off-road.

NOUTATI. Echipat cu peste 2.300 de componente reproiectate, acesta va fi totodata primul Volkswagen care propune o motorizare V8 cu benzina alimentata prin injectie directa (V8 FSI, 257 kW/350 CP). Sistemul ABSplus face parte din dotarea standard si rolul sau este de a scurta distantele de oprire ale lui Touareg cu pana la 20% pe suprafete cu aderenta precara. Un alt sistem, botezat Front Scan, incetineste masina sau o poate chiar opri in situatii de urgenta, iar Side Scan este un mecanism care asista masina in momentul schimbarii benzilor de circulatie. In domeniul sigurantei pasive este folosit un nou senzor pentru sesizarea unghiului de inclinare laterala a masinii, in cazul aparitiei pericolului de rastunare iminenta fiind declansate toate airbagurile.

Interior - Scaune regandite pentru spatiu

La interior, scaunele au suferit cateva modificari importante fata de modelul precedent. In privinta amplasarii lor exista un sistem de baza si unul "confort", ultimul fiind de altfel modificat in mod expres pentru noul Touareg. Scaunele sunt finisate cu piele "Cricket" sau cu piele design "Nappa" si se disting atat prin noile materiale, cat si prin noul design. Ambele se detaseaza clar fata de sistemul de scaune initial, preluat de la modelele predecesoare, cele mai semnificative modificari aparand la spatar.

Acum, acesta cantareste cu 8 kilograme mai putin, si atunci cand scaunele sunt rabatate rezulta o suprafata complet plana la nivelul podelei portbagajului. Touareg este primul SUV din lume care poate fi echipat cu o combina audio de la specialistul danez Dynaudio, care impresioneaza prin sunetul de inalta fidelitate, fara distorsiuni, cele zece difuzoare, amplificatorul cu zece canale si o putere totala de 620 Watt. De asemenea, un nou sistem de redare a informatiilor pe display-ul multifunctional de la bord ofera prezentari amanuntite si multicolore.

Exterior - Trasaturi retusate

In momentul in care il privesti din fata, realizezi imediat ca noul Touareg face parte din cea mai proaspata generatie de modele ale constructorului german, fiind bine personalizat de designul grilei radiator cromate. Practic, nici una dintre componentele partii frontale nu a scapat de retusarea trasaturilor. Totusi, poate ca cel mai distinctiv detaliu al noii generatii Volkswagen Touareg este legat de farurile acestuia, care, optional, pot fi cu xenon, iar acum au o forma rotunjita in zona inferioara.

Proiectoarele de ceata sunt integrate in zona inferioara a barei de protectie fata si sunt bine protejate, in timp ce, din considerente aerodinamice, oglinzile retrovizoare exterioare au fost si ele reproiectate.

MOTORIZARI
  • V8 FSI - 350 CP (benzina)
  • V6 FSI - 280 CP (benzina)
  • W12 - 450 CP (benzina)
  • TDI - 174 CP (diesel)
  • V6 TDI - 225 CP (diesel)
  • V10 TDI - 313 CP (diesel)
  • ×
    Subiecte în articol: auto noul touareg