x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O FORMULĂ DE SPECTACOL / Întâlniri pe viaţă şi pe cântec

O FORMULĂ DE SPECTACOL / Întâlniri pe viaţă şi pe cântec

de Oana Georgescu    |    07 Dec 2008   •   00:00
O FORMULĂ DE SPECTACOL / Întâlniri pe viaţă şi pe cântec

Actriţa Crina Matei a revenit în forţă în această toamnă ca protagonistă a mai multor proiecte pe care le-a iniţiat sau le susţine. Majoritatea fac parte dintr-o serie de manifestări culturale iniţiate, organizate şi promovate de Crina împreună cu membrii trupei sale.



Trupa, căreia i s-au alăturat membrii trupei cubaneze Los Cubanisimos (Harvis Cuni Pe­dron-trompeta, Denys Ramires-percutie, Carlos Enrique Sanchez Herrera-clape), întregeşte formula spectaculară ce aminteşte de parfumul vremurilor de altădată în contrast cu ritmurile şi energiile exotice, actuale, demonstrând că, deşi sunt alăturate două culturi diferite, muzica rămâne un limbaj universal. "Repetăm des pentru spectacole, dar cel mai in­teresant este felul în care se naşte o nouă piesă, adică modul în care se întâlnesc trei culturi – ro­mâ­neas­că, ţigănească şi cubaneză", spune Crina Matei. "Vreau să re­aduc în atenţia publicului cântecele de altădată, autentice, de ins­pi­raţie folclorică, prin imprimarea unor ritmuri actuale şi aducerea unei prospeţimi muzicii populare româneşti". Pentru mine cel puţin, ei sunt artiştii perfecţi, combinaţia potrivită între ta­lentul nativ excepţional, profe­si­o­nalism şi studiu. Mă bucur că această formulă a plă­cut, a prins imediat la public şi că abia facem faţă solicitărilor. Abia în ianua­rie vom găsi răgazul să ne înre­gistrăm piesele pe un CD."

EVENIMENTE. Actriţa fost şi este protagonista unor "dialo­guri muzicale" inedite cu Marius Bodochi şi Claudiu Bleonţ sau cu Marius Mihalache. Cu binecunoscutul virtuoz al ţambalului a concretizat un proiect muzical inspirat din muzica românească au­tentică din perioade diferite, proiect prezentat cu succes în Austria, Germania, Belgia, Fran­ţa şi în Vietnam. Recent, cei doi artişti au concertat sub cupola Parlamentului European de la Bruxelles. Crina Matei este ac­triţă şi solistă a Teatrului
Na­ţional de Operetă din Bu­cu­reşti şi joacă în spectacolele "Broadway – Bucureşti", "Ca­baret" sau "Un bufon la Veneţia", dovedind me­reu alte ipostaze ale personalitaţii sale artistice.

Crina Matei va susţine oficial proiectul "Contract pentru Edu­ca­ţie" destinat în exclusivitate liceenilor bucureşteni şi iniţiat de Asociaţia "Şcoala Democraţiei" în colaborare cu primarul general Sorin Oprescu. 24 de licee sunt incluse în acest program socio-cultural (programul se derulează până în luna mai anul viitor şi constă în organizarea de evenimente artistice), care a debutat aseară cu elevii şi profesorii de la şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu".Anul acesta mai sunt programate două evenimente ce vor avea în prim-plan Colegiul Economic "Virgil Madgearu" (13 decembrie) şi Liceul Teoretic "Jean Monnet" (14 decembrie).  

"Vreau să readuc în atenţia publicului cântecele de altădată, autentice, de inspiraţie folclorică, prin imprimarea unor ritmuri actuale şi aducerea unei prospeţimi muzicii populare ro­mâ­neşti. În trupă, pentru mine cel puţin, sunt ar­tiştii perfecţi. Mă bucur că această formulă a plăcut. Abia în luna ia­nua­rie a anului 2009 vom găsi răgazul pentru înregistra­rea unui CD."
Repetăm des pentru spectacole, dar cel mai interesant este felul în care se naşte o nouă piesă, adică modul în care se întâlnesc trei culturi – românească, ţigănească şi cubaneză. O combinaţie stranieşi in­teresantă la prima vedere, dar care are acelaşi limbaj universal numit mu­zica. Profesio­nalismul de care dau do­vadă Harvis, Carlos şi Denis este o pro­vocare."

Crina Matei

×
Subiecte în articol: spectator