x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O maşină “de gaşcă”. Clio 4 ia cu asalt un segment extrem de dinamic

O maşină “de gaşcă”. Clio 4 ia cu asalt un segment extrem de dinamic

de Sebastian S. Eduard    |    14 Mar 2013   •   10:09
O maşină “de gaşcă”. Clio 4 ia cu asalt un segment extrem de dinamic

După ce prin noiembrie ne-am delectat cu varianta diesel a Noului Clio – să îi spunem Clio 4 – a venit rândul să vedem şi ce poate face propulsorul pe benzină.
În mare parte ştiam maşinuţa: extrem de stabilă, cu un interior atent construit, peste clasa ei, Clio 4 era o propunere extrem de tentantă pentru persoanele active. Venea în câteva culori extrem de şic, cu variante de personalizare şi – propunea o gamă de propulsoare extrem de fiabile. La acestea se mai pot adăuga câteva argumente. Portbagajul (obsesia românului) ajunge la 300 de litri şi asta-i bine.

Noul propulsor. De această dată sorţii au căzut pe noul propulsor Tce de 90 CP. Un motor extrem de potrivit Noului Clio, pe care îl mai putem găsi şi pe Noul Logan . Evident, acesta nu este unul dintre cele mai sportive propulsoare ale lui Clio, însă, aşa cum aţi bănuit, oferă cifre excelente în ceea ce priveşte consumul. Şi, evident, cum tot timpul este loc de mai bine, cine cască apăsând pedala de acceleraţie nu are altceva de făcut decât să-şi bugeteze un RS!
Una peste alta, Noul Clio oferă o combinaţie bună calitate-preţ (12.400 de euro în varianta Expression).

Este o maşină care, datorită dotărilor, poate face casă bună cu segmentul publicului tânăr urban bătându-se în 2013, prognosticăm noi, cu Ford Fiesta. Impresia de maşină pentru tineri este accentuată şi de "gadgeturile” de la bord. Navigaţia se află pe un ecran touch-screen de 7 inch (acelaşi LG genial, prezent pe Noul Logan sau Noul Sandero Stepway), extrem de uşor de manevrat, iar boxele sunt prevăzute cu un Bass Reflex de zile mari


■ Motorizare: 0.9/90CP
■ Cutie: manuală - 5+1
■ Viteza maximă: 182kmh
■ Acceleraţie 0-100kmh: 12.2 s
■ Consum: 5.6/3.9/4.5

×
Subiecte în articol: renault clio 2013