x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O vară în culori

O vară în culori

de Mihaela Cazan    |    22 Iul 2011   •   21:00
O vară în culori

Tricouri pictate in ulei, cu tempera sau cu spray, brose, cercei, tablouri, margele, toate acestea au putut fi admirate la inceputul lunii iulie in Parcul Herastrau.
O vara plina de culoare, un an plin de culori! Acesta a fost mesajul expozitiei de obiecte si accesorii lucrate manual. Vizitatorii si admiratorii au fost de toate varstele.
Cutii decorative, fotografie, tablouri, masti venetiene, accesorii crosetate, jucarii, picturi in scoica, toate asteptau sa fie admirate si sa le fie descoperita povestea.

Hobby
Pisici care miorlaie agatate intr-un colt. Maci care se scalda sub razele soarelui, frunze si floricele completeaza peisajul de vara plin de culoare. O vara handmade. Cercei si lanturi crosetate, trandafirasi, scoici pictate, tablouri ce te duc cu gandul la vacanta. Brose sub forma de
curcubeu, gentute crosetate care sunt preferatele fetelor. Accesorii­le handmade sunt viu colorate, le poti purta oriunde, oricand si reprezin-ta un must-have pentru sezonul estival.
In spatele acestor minunate creatii stau ore intregi de munca.

Tinerii care le confectioneaza sunt pasionati de ceea ce fac. Timpul liber si-l dedica handmade-ului. Un obiect lucrat manual implica multa daruire si mult timp. Realizarea unui tablou poate dura de la cateva ore, iar lucrurile mai complicate cer chiar cateva zile de creatie. Alegerea materialelor e, de asemenea, foarte importanta, de asta depinde produsul finit.

Cerceii si colierele in forma de animale sunt lucrate din pasta Fimo. Dupa ce a fost modelat, Fimo se coace intr-un cuptor standard (pe gaz sau electric, nu cu microunde) pentru aproximativ 30 de minute la 110 °C pentru a se intari. Inca de la aparitia sa, artisti din intreaga lume l-au folosit pentru exprimarea artistica, fiind usor de modelat si obtinand efecte spectaculoase. Exista mai multe tipuri de pasta, cea clasica, cea soft, care este ceva mai moale si mai usor de modelat, cea cu efecte metalice, cu sclipici sau translucida si cea lichida, cu care se pot face mai usor detaliile pe fi­gurine. Sunt mai multe tehnici fo­lo­site pentru modelare, unele dintre ele imprumutate din diverse alte domenii, precum cel al prelucrarii sticlei sau metalelor. Din povestea cerceilor descoperi o artista. Fiecare obiect este unicat, te uiti la el si ti se umple sufletul de bucurie.

Meseria aceasta ramane o pa­siune pentru cei mai multi dintre expozanti, deoarece nu este una banoasa, preturile fiind cam pipe­rate pentru romanii de rand. Daca nu ai reusit sa iei ceva pentru acasa de la targ sau nu ai fost sa-ti co­lorezi sufletul handmade, mai ai o sansa la urmatoarea editie.

×
Subiecte în articol: hobby