x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Obiecte vechi decorate modern

Obiecte vechi decorate modern

14 Dec 2006   •   00:00

Craciunul se apropie cu pasi repezi si probabil ca va ganditi deja cum sa va impodobiti casa in asa fel incat sa obtineti un efect decorativ mai insemnat. Aveti mai jos doua propuneri menite sa va ajute. In numerele urmatoare vom reveni cu alte idei. Nu le ratati!

Decor cu plante

Craciunul se apropie cu pasi repezi si probabil ca va ganditi deja cum sa va impodobiti casa in asa fel incat sa obtineti un efect decorativ mai insemnat. Aveti mai jos doua propuneri menite sa va ajute. In numerele urmatoare vom reveni cu alte idei. Nu le ratati!

Va ingrijoreaza faptul ca aveti mobilier vechi si nu stiti cum sa-l decorati pentru Sarbatori? Nici o problema. Solutiile vin cand fantezia este pusa la treaba. O oglinda veche poate fi folosita ca suport pentru un decor cu plante, dar si pentru a mari efectul ornamental al bradului impodobit. Cum procedati? Simplu: vopsiti rama in argintiu sau auriu, plasati oglinda pe peretele opus bradului si apoi mesteriti niste traistute satinate suficient de mari cat sa poata tine unu-doua ghivece cu Poinsettia. Puteti, desigur, sa folositi si alte plante. O varianta ar fi Ilexul, care, alaturi de Poinsettia, este un simbol al Sarbatorilor de iarna. Sau oricare alta planta va place dumneavoastra. Aveti grija sa potriviti ca si culoare planta cu traistuta. Dupa ce totul este finalizat, fixati traistutele de marginea oglinzii. Precum sacul cu daruri al lui Mos Craciun...

Ce-i de facut cu o masa veche? Daca si dumneavoastra aveti o masa precum cea din imagine, puteti sa incropiti un decor interesant fara prea mare cheltuiala. Intr-un suport dreptunghiular cu mai multe spatii interioare, puteti sa asezati fructe, ghivece cu plante, pungute cu daruri, crengi decorative, conuri de brad si, desigur, lumanari - de preferinta rosii - pe care sa le tineti aprinse pe inserat. Nu este neaparat ca acel suport sa fie metalic, dar este indicat din cauza lumanarilor, care in acest fel pot sta nesupravegheate o perioada mai lunga de timp. Puteti sa combinati "ingredientele" asa cum vi se pare dumneavoastra ca se potrivesc mai bine cu masa si, in general, cu casa. In acelasi fel puteti sa decorati si o comoda sau un dulapior scund. In Ajunul Craciunului puteti sa amplasati aranjamentul creat si pe terasa. In acest fel veti fi siguri ca ii veti incanta si pe colindatori. Pana la urma, obiectele traditionale se pot combina foarte bine cu decorurile moderne, nu-i asa?
Aveti grija sa nu amplasati plantele verzi langa lumanarile aprinse, pentru ca vor fi afectate de caldura degajata. De asemenea, cand concepeti aranjamente pentru exterior tineti cont de faptul ca nu puteti folosi Poinsettia. In cazul ei, temperatura minima tolerata este de 8-10 grade. La mai putin de atat, frunzele vor incepe sa atarne fara vlaga si in curand intreaga planta va muri.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul puteţi