x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Oficial: Citroen a dezvăluit la Shanghai noul DS5 - video

Oficial: Citroen a dezvăluit la Shanghai noul DS5 - video

de Mihai Morcovescu    |    18 Apr 2011   •   13:53
Oficial: Citroen a dezvăluit la Shanghai noul DS5 - video

Francezii de la Citroen au prezentat astăzi în cadrul Salonul Auto de la Shanghai noul lor model premium DS5. Acesta este cel de-al treilea membru al gamei DS, după DS3 şi DS4.

Estetic vorbind, noul DS5 preia elemente de la conceptul C-SportLounge prezentat în 2005 şi este, practic, un amestec între un sedan premium, un break şi un monovolum, cu o siluetă specifică modelelor Gran Turismo.

Partea frontală bine definită identifică imediat modelul DS5 ca parte a familiei DS prin priza de aer supradimensionată, prin grila cromată de mari dimensiuni ce adăposteşte Chevronul deasupra căruia sa află logo-ul DS, şi noile faruri cu LED-uri. Interiorul este concentrat asupra şoferului şi se distinge prin matreriale precum pielea fină şi inserţiile metalice şi din lemn de abanos Markassa, precum şi finisaje de înaltă calitate cum ar fi tapiţeria scaunelor tip curea de ceas.

Construit pe platforma lui Peugeot 5008, noul Citroen DS5 are dimensiuni compacte, cu o lungime de 4,52 metri şi o lăţime de 1,85 metri, oferind un spaţiu mai mult decât suficient pentru cinci pasageri. Spaţiul destinat bagajelor este şi el generos: 465 de litri.

Citroen DS5 este primul model al constructorului francez ce foloseşte tehnologia HYbrid4, un tren de rulare full-hybrid ce combină performanţa unui motor diesel HDi cu eficienţa unuia electric, oferind emisii de CO2 de doar 99 g per kilometru. Versiunea ecologică oferă un propulsor HDi de 2,0 litri şi 163 CP, care este asistat de un motor electric de 37 CP.

Noul Citroen DS5 va fi lansat oficial în Europa la sfârşitul acestui an, iar comercializările vor debuta anul viitor.

prin caroseria indrazneata, cu un stil inspirat, DS5 este o sculptura aerodinamica exprimand perfect competentele Citroën

×
Subiecte în articol: shanghai Citroen citroen ds5