x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Opinie - Verheugen, partizanul fuziunilor economice"

Opinie - Verheugen, partizanul fuziunilor economice"

07 Ian 2005   •   00:00

Uniunea Europeana ar trebui sa relaxeze anumite reglementari in privinta concurentei, care sa permita realizarea de fuziuni, lucru ce ar putea crea "campioni europeni" in unele sectoare, a declarat comisarul european pentru Industrie, Gunter Verheugen publicatiei franceze Le Monde.

El a aratat ca UE ar trebui sa creeze conditii favorabile investitiilor in sectoare precum aeronautica, biotehnologia, comunicatiile, transporturile, sanatatea, turismul si educatia. El a sustinut politica UE in privinta concurentei, descriind-o drept "una dintre bijuteriile Comisiei Europene", dar a adaugat ca autoritatile de la Bruxelles ar trebui sa-si regandeasca pozitia referitor la fuziuni. "Daca este vorba de favorizarea crearii de campioni europeni, sunt in mod cert pentru", a declarat Verheugen.

PROIECT. La sfarsitul lui 2004, cotidianul financiar german Handelsblatt a relatat intentia Comisiei Europene de a relaxa reglementarile pentru concurenta, in vederea stimularii sectorului european de afaceri, inlesnind totodata procedeele de acordare a subventiilor pentru unele domenii economice. Publicatia adauga ca reglementarile care vizeaza acordarea de ajutoare de stat in anumite sectoare ar trebui sa devina "mai flexibile", precizand ca aceste modificari se inscriu in strategia UE de a imbunatati competitivitatea statelor membre.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul